Rating

Send omtale
Britt Pedersen
Sist oppdatert: 23 Desember 2020
Fattig Januar

Slik får du pengene til å rekke i januar

Julen er snart her og vi bruker mange penger på god mat, julegaver og nyttårsfeiring – noe som kan gi kan gi økonomiske vanskeligheter i januar. Januar er kjent som årets fattigste måned. Er du en av mange nordmenn som har problemer med å få økonomien til å gå opp i årets første måneder? Ta en titt på våre tips om hvordan du kan få pengene dine til å vare litt lenger. Om du sliter økonomisk og synes dette er tøft kan det være en fattig trøst at du ikke er alene om å føle det slik. Mange nordmenn opplever økonomiske bekymringer i begynnelsen av året.

Men selv om det kan føles tøft å klare seg på et mindre penger og holde et strammere budsjett enn vanlig, så er det ikke umulig. Det er mange triks å bruke for å få pengene til å rekke litt lengre i januar.

Refinansier smålån og senk rentekostnadene

Har du flere smålån og kreditter, betaler du ofte unødvendig høye renteutgifter hver måned. Et godt tips kan da være å i stedet refinansiere lånene og samle de i et større privat lån med lavere rente. På denne måten kan du redusere renteutgiftene hver måned og spare mye penger. Et annet pluss er at det vil være lettere å holde oversikt over utgiftene dine med ett lån i stedet for flere forskjellige. Med et større lån i stedet for flere smålån får du dessuten færre faktura avgifter og kan bruke de pengene på annet.

Vær åpen om situasjonen

Del din uro med andre voksne i familien. Hvis du opplever økonomiske problemer i begynnelsen av året, er dette ingen skam. Det verste med å ha økonomiske problemer er ofte uroen og et bra tips er å være åpen om situasjonen. Snakk med andre voksne i nærheten om hvordan situasjonen din ser ut. Kanskje du kan få hjelp eller tips som kan hjelpe til å løse problemene dine. Det er mange måter familien kan hjelpe deg på, for eksempel ved å tilby deg et privatlån eller kanskje invitere på middag.

Bare det at familien din vet hvordan du har det økonomisk, kan gi deg ekstra sikkerhet og minske stress.

Planlegg matinnkjøpene

Hvis du ikke har planlagt handlingen din før, er det på tide at du gjør det nå. Kutter du  ut alle små kjøp og begynner å storhandle en gang i uken, i stedet for å gå til butikken flere ganger i uken, er det penger å spare. Store dagligvarebutikker er vanligvis billigere enn små butikker. Når du spontan handler uten å planlegge, er det også lett at noen ekstra varer havner i handlekurven, noe som gjør at totalkostnaden er høyere enn nødvendig. Skriv en handleliste og hold deg til det som står på denne.

Spis opp maten

Det kastes enorme mengder mat i Norge. Lag mindre porsjoner og om det blir igjen rester så spis disse som lunch eller middag dagen etter.  Et tips er også å lete i fryseren – bruk den maten du allerede har så slipper du å kaste mat som blir for gammel og sparer dessuten penger på nye matinnkjøp samtidig.

La bilen stå

La bilen stå – og bruk beina i stedet. Du kanskje må bruke bilen til jobben, men det finnes garantert situasjoner hvor du kan la bilen stå og gå isteden. Ved å gjøre dette sparer du både bensin og får frisk luft og mosjon uten at det koster en krone. 

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6,86 - 50,00% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215
 • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
  9,59 - 37,62% Eff. rente
  23 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eksempel: Eff.rente 16,5%, 100.000 o/2 år, etabl. geb. 950, kostnad 16.682. Totalt: 116.682.
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  6,81 - 24,4% Eff. rente
  25 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 13,7%, 100.000 o/ 5 år, kostnad 35.858 kr, totalt 135.858 kr
Siste artikler
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende
Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
et kommersielt samarbeid med Speqta AB
Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget