Skriv omtale
×
Rating

Send omtale

Smålån

Oppdatert 23/01/2019


Smålån er, som navnet beskriver, et lån som er forholdsvis lite. I tillegg til dette er det kortere nedbetalingstid enn det mer kjente og tradisjonelle forbrukslånet.

Sammenlign smålån her

 • Umiddelbart Svar
  20 år Min. alder
  1 000 - 30 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (31 Anmeldelser)
  Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr
 • Umiddelbart Svar
  20 år Min. alder
  1 000 - 20 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (34 Anmeldelser)
  Eff.rente 243%, 8 000,- o/90 dager, etabl.geb. 350,-, Totalt: 9 764,-
 • Umiddelbart Svar
  25 år Min. alder
  1 000 - 40 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (36 Anmeldelser)
  Eff.rente 16,37%, 20.000,- o/5 år, etabl.geb. 495,-, Totalt: 28.667,-
 • Innen 4 timer Svar
  25 år Min. alder
  10 000 - 100 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  3/5 (12 Anmeldelser)
  Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008,-
 • Innen 2 timer Svar
  25 år Min. alder
  10 000 - 75 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (26 Anmeldelser)
  Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570,-
 • Innen 2 timer Svar
  25 år Min. alder
  10 000 - 50 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  5/5 (13 Anmeldelser)
  Eff. rente 25,88%, 25 000,-, o/5 år, kostnad 16 595,-, totalt 41 595,-
 • Innen 3 timer Svar
  25 år Min. alder
  5 000 - 50 000 Beløp
  Lån nå
  Annonselenke
  3/5 (15 Anmeldelser)
  Eff.rente 15,13%, 25.000,-, o/5 år, etabl.geb. 695,-, Totalt: 35.008

Smålån

Fikk du plutselig innkallelse til en tannlegetime, eller vil du være med venninnegjengen på bursdagsfeiring i København? Noen ganger kan det være greit å låne et relativt lite beløp for å dekke uforutsett hendelser, samtidig som du gjerne trenger pengene raskt. Da kan et smålån, eller mikrolån på dagen,  være midt i blinken for deg.

Hva er forskjellen på et smålån og forbrukslån?

Forskjellen på et smålån og et forbrukslån er kort forklart hvor mye penger du låner. Begrepet smålån brukes gjerne for summer fra  ca. 1 000kr til 70 000kr. Et forbrukslån kan ofte gi et lån på opp til 500 000kr.

Fordelen med et smålån er at søknadsprosessen går enda raskere enn ved forbrukslån, og i noen tilfeller kan du ha pengene på konto mindre enn 12t etter at du sendte inn søknaden. Det er, i likhet med forbrukslån, ikke nødvendig å stille med sikkerhet.

Smålån fungere altså utmerket hvis du trenger penger raskt, og hvis du ikke trenge så mye penger. Perfekt til å betale for en ny oppvaskmaskin eller et par nye sko.

Ulempen med smålån kontra forbrukslån er at renten som regel er enda høyere. Derfor kan det lønne seg å velge et forbrukslån hvis du har tid til å vente.  Det vil også bli foretatt en kredittsjekk av deg, og har du betalingsanmerkninger fra før, vil du ikke få innvilget lånesøknaden din.

Skal man velge et smålån eller kredittkort når man trenger å låne mindre beløp?

Når det er snakk om veldig små beløp, så kan det nok være praktisk å bruke kredittkort til å finansiere kjøpet. Men da er det viktig å vite at du kan betale regningen når den kommer. Har du nok kreditt tilgjengelig og du vet du kan betale regningen før renta begynner å løpe, er kredittkortet en enda raskere måte få tatt opp et lite lån.

Lar du derimot den rentefri perioden gå ut, og du ikke kan betale regningen, vil kredittkortrenten være mye høyere-, og lånet vil bli mye dyrere enn hvis du hadde tatt opp et smålån. Ved et smålån vil også betalingstiden være lenger, slik at du slipper å betale tilbake alt på en gang.

Smålån på dagen

Smålån på dagen

Å låne penger på dagen er en mulighet når du trenger penger raskt og kontoen er tømt på grunn av uforutsette utgifter frem til lønningsdag. Det er flere muligheter for å låne penger forholdsvis raskt. Forbrukslån kan utbetales ganske raskt. Man kan klare å få forbrukslån inn på konto dagen etter søknaden er innvilget om man er rask med å signere søknaden elektronisk med BankID og sende inn ekstra dokumentasjon som låntilbyderen ber om.

Noen tilbydere kan klare å betale ut lånet allerede dagen etter søknadsdokumentasjon og signatur er på plass, mens andre trenger et par dager.

Men få tilbydere av vanlige forbrukslån vil tilby deg penger samme dagen som du søker. Da må du benytte såkalte smålån, også kalt SMS-lån eller mikrolån. Hos noen tilbydere er det mulig å sende søknad på mobilen, du får svar på SMS, og bekrefter på SMS. Om du svarer innen for eksempel kl 13 på dagen, kan tilbyder rekke og få pengene over på din konto samme dag. Ellers vil du motta pengene neste bankdag.

SMS-lån og mikrolån

SMS-lån og mikrolån kan være på kontoen din samme dag som du søker, om svaret er inne i tide. Men du må være klar over at disse låntilbyderne tar seg godt betalt. Selv om de ofte tilbyr deg en ikke så aller verst rentesats, så tar de også etableringsgebyrer som av og til kan være forholdsvis høye.

Men hva er SMS-lån og mikrolån?

Mikrolån, og også smålån, refererer kun til størrelsen på lånet. Ofte tilbyr disse firmaene kun denne typen lån, og de gjør det fordi det er lønnsomt. De som trenger å låne penger på dagen, er gjerne villig til å betale litt ekstra for å få det. Størrelsen på mikrolån og smålån ligger vanligvis mellom 1000kr og 20000kr. Ønsker du å låne mer enn det, må du som oftest henvende deg til en tilbyder av forbrukslån. Det finnes også tilbydere i mellomsjiktet, som vil gi deg lån på inntil 50000kr.

SMS-lån refererer til det faktum at tilbyder av smålån på dagen bruker SMS som medium for å ”signere” lånet. Hos noen kan du også søke om lånet med SMS, og du ”signerer” til slutt ved hjelp av SMS.

Å låne penger på dagen i form av SMS-lån eller mikrolån kan være praktisk om du virkelig trenger kontanter en dag fordi pengene dine er forsinket et eller annet sted. Om du for eksempel trenger kontanter for å legge inn et depositum for en reise eller en bestilling som du ellers ikke vil få tilgang på, så kan dette være løsningen. Men disse lånene koster, så sett deg godt inn i betingelsene. Vær sikker på at du vet hva de koster og at de ikke skal ha et gebyr du ikke er klar over. Og betal tilbake lånet så raskt som mulig slik at du ikke betaler mer enn nødvendig.

Pris for smålån på dagen

Lån på dagen har ofte en rentesats opp mot 30% eller høyere.

Men dette er ikke hele utgiften.

På grunn av den korte nedbetalingstiden, vil også gebyrer gi stort utslag på den effektive renten. Sjekk alltid priseksempelet som de er pålagt å oppgi som bekrefter deres effektive rente. Du kan oppleve å få effektive renter opp til flere hundre prosent. Dette er ikke summen du faktisk betaler, men om de regner om et lån som du betaler inn etter 30 dager til årsrente, blir dette hva lånet faktisk koster om du hadde hatt det i et år.

Betingelser for at lånet kan utbetales på dagen

Man reklamerer med at smålån på dagen faktisk utbetales samme dag, men det er bare hvis du møter noen kriterier. Det viktigste av disse, er at låntilbyder må ha mottatt alle bekreftelser og eventuell annen informasjon de krever innen kl 13 for å rekke siste utbetalingen.
Lån på dagen

Hva er egentlig lån på dagen?

Lån på dagen er et forbrukslån som utbetales den samme dagen man sendte inn lånesøknad.

Penger utgjør en stor del av folks gleder og bekymringer. Selv om man har jobb og tjener egne penger, hender det man får behov for rask tilførsel av ekstra kontanter. Dette kan være fordi bilen plutselig måtte innom verkstedet eller fordi vaskemaskinen bestemte seg for å ryke. Selvsagt kan også behovet dreie seg om hyggeligere ting, som oppussing eller en ferietur. Det finnes flere aktører på det norske markedet som gir lån på dagen uten sikkerhet. Dette er gjerne hvis du trenger å låne fra tusen til noen ti tusen kroner. Da går gjerne hele prosessen via sms og takket være BankId kan du signere for lånet øyeblikkelig.

Kredittlån på nett gjør prosessen rask

Det kan ofte være slik at dersom du først har bestemt deg for å låne penger, så vil du gjerne ordne alt så raskt som mulig. Takket være internett og dagens teknologiske utvikling er det fullt mulig å få lån med utbetaling på dagen. Dette henger sammen med at du foretar selve søknadsprosessen på nettsiden til långiveren. Denne har på sin side et automatisk system som sender søknaden din gjennom den nødvendige kredittvurderingen. Her vurderes de opplysningene du har gitt opp mot det som finnes av informasjon om deg i offentlige registre. Resultatet her vil både avgjøre om du får lån eller ikke, til hvilken rente samt hvilket lånebeløp du blir tilbudt. Det er ikke alltid du får lånt det du ber om.

Skal du låne penger, uansett til hva, så ser du sikkert etter et billig lån. Ingen av oss liker å betale mer enn vi må for et produkt, og det gjelder også når vi skal låne penger. Lån uten sikkerhet har en høyere rente enn lån til bil og bolig. Det skyldes nettopp den manglende sikkerheten, som lånetilbyderen tar igjen for ved å øke rentesatsen. Når du skal se deg om etter et billig raskt lån, må du huske på å sjekke den effektive renten. Denne inneholder både nominell rente samt gebyrer og er dermed den faktiske utgiften.

Vi hjelper deg med å finne den beste løsningen

Vi samarbeider med en rekke banker og finansisitusjoner og vil alltid ha oppdaterte lister av aktører i bransjen slik at du enkelt kan finne det beste alternativet. Hos oss vil du også finne lånemeglere som sender din søknad til flere aktører samtidig. Ved å bruke en lånemegler vil man automatisk få det beste tilbudet da flere kjemper om deg som kunde. Du kan søke lån opptil 500.000 kroner uten sikkerhet med svar på dagen. Ved høyere summer må du kanskje ha en medsøker for rask utbetaling. Dette fordi at det gir banken større sikkerhet for å få tilbakebetalt lånet om dere er to om lånebeløpet.

BankID gjør låneprosessen trygg og rask

Det er liten tvil om at digitalisering av lånemarkedet gjør låneprosessen meget effektiv. Alt foregår på nettet. Det betyr at banken ikke trenger å bruke penger på lokaler og mye personal, mens du ikke trenger å bruke tid på å oppsøke mange banker personlig. Dette gjør at alt rundt hele prosessen tar ekstremt kort tid.

Søk lån på dagen trygt og enkelt ved hjelp av BankId. BankId er den måten du elektronisk kan bekrefte hvem du er og denne måten å identifisere deg på gjør at ingen kan utgi seg for å være deg. Siden til og med din godkjennelse av lånetilbudet er elektronisk, er alt unnagjort på kort tid.

I praksis kan det bety at om vaskemaskinen har røket på morgenkvisten, så kan du få lån på dagen ved å søke på nettet med en gang. Dersom summen du skal låne ikke er veldig høy, trenger de fleste banker heller ikke ekstra dokumentasjon. Dermed får du et raskt lån og kan få kjøpt ny vaskemaskin før haugen med skittentøy har krøpet ut av vaskerommet. Ikke glem at uansett hvor raske pengene er å få, så skal de også betales tilbake. Små beløp har gjerne en nedbetalingsfrist på bare noen få måneder, større beløp kan ha opptil flere år.

Slik får du et lån på dagen

Den aller enkleste måten å få et lån på dagen er å ta i bruk en av de mange låneformidlerne som finnes på markedet. En søknad – tilbud fra flere banker – og du har med minimal innsats fått en rekke tilbud du kan vurdere i fred og ro hjemme hos deg selv. Det er viktig å sammenligne størrelsen på renter og gebyrer, slik at du kan velge et rimelig lån.

Låneformidleren har ofte inngått et samarbeid med mellom åtte og ti banker, som de sender din ene søknad til. Siden hver bank vet at flere banker mottar samme søknad, vil de strekke seg litt ekstra for å kunne gi deg et godt tilbud. Dog må søknaden din likevel gjennom kredittvurderingen for å se om du er en kunde banken kan satse på.

I en kredittvurdering ser banken på ting som betalingshistorikk. Er du registrert som dårlig betaler vil du ikke få lov til å oppta lån. Andre ting de sjekker opp er lønnsinntektene dine samt hva du eventuelt har i lån fra før av. Har du lav inntekt, kan du få lov til å låne, men kanskje et lavere beløp enn det du egentlig har søkt om.

Det er flere grunner til denne vurderingen og en av dem er at banken er pålagt av loven å utvise forsiktighet. Det vil si at de ikke skal låne ut penger til mennesker som beviselig ikke har mulighet til å betale tilbake. Når søknaden din har kommet vel gjennom vurderingen, vil banken komme opp med et tilbud til deg. Dette tilbudet må du undersøke nøye.

Elektronisk innsendelse av dokumenter

Avhengig av lånebeløp, kan du bli bedt om å sende inn lønnsslipp eller andre dokumenter. Dette kan gjøres ved å laste dem opp elektronisk. Dersom du velger å sende inn per post, må du påberegne lengre utbetalingstid. Ta også en titt på nedbetalingstiden. Denne kan gå helt opp til femten år, husk at renten løper hele tiden. Så jo lengre tid du bruker på å betale ned lånet, jo dyrere blir det. Når du først er inne på nettsidene til de ulike bankene, kan du også bruke lånekalkulatoren de fleste har tilgjengelig. Her kan du prøve deg frem og legge inn forskjellige tall for å se hvordan månedsbeløpet kan bli. Selv om dette bare er veiledende tall, får du et innblikk i hva du antagelig må ut med hver måned.

Kostnader ved et raskt utbetalt lån

Sjekk tilbudet du mottar og se hva det står om etableringsgebyr, termingebyr og nominell rente. Etableringsgebyret er den prisen banken tar for papirarbeidet med å opprette et lån i ditt navn. Dette gebyret kan variere i størrelse fra noen hundre til flere tusen kroner. Hos noen banker er det størrelsen på lånet som også avgjør størrelsen på etableringsgebyret. Termingebyr blir lagt til hver måned, og dreier seg om rundt tretti kroner. Når du får tilbudet vil det antagelig stå noe om effektiv rente. Denne er ganske kjekt, for den inneholder alt av gebyrer pluss nominell rente. Så det eneste du behøver å gjøre er å se på den effektive renten og så sammenligne denne på alle tilbudene du har fått.

Krav til deg som ønsker å låne på dagen uten sikkerhet

I tillegg til den kredittvurderingen vi allerede har snakket om, stilles det også andre krav til deg som ønsker å søke lån på dagen. Dette dreier seg gjerne om alder, bosted og inntekt. For å ta alderen først opererer bankene med ulike grenser. Hos noen holder det med at lånesøkeren har fylt 18, hos andre må man være 25. De fleste ligger gjerne et sted midt i mellom. Alle banker og finansinstitusjoner har det til felles at du må ha bodd i Norge et vist antall år.

Et annet krav til deg som søker om lån er at du må ha inntekt. Det er kanskje ikke så rart, da den som låner deg penger må være sikker på at du faktisk kan betale tilbake. I tillegg har bankene, som allerede nevnt, ikke lov til å låne penger til mennesker som ikke kan gjøre opp for seg. Inntektsgrensen kan variere, men ofte må du minst ha en årlig inntekt på 150 000 i året.

Det er fint at det finnes mulighet til å låne raske penger der utbetalingen kan skje på dagen, bare husk at uansett hvor mye eller lite du låner så må du betale alt tilbake og det med renter.

Tenk derfor grundig igjennom om du får noe igjen for pengene du låner, med andre ord lån bare penger til noe som gir noe tilbake eller som er tvingende nødvendig. Skulle du få problemer med å holde avtalen med banken er det viktig at du tar kontakt med en gang. Da kommer man gjerne til en løsning i fellesskap. Enkelte banker har også lånetilbud der det er innlagt mulighet for avdragsfrihet.

 

Oppsummert:

 • Smålån er lån fra 1000kr og opp til ca. 70 000kr-100 000kr.
 • Det er raskere og enklere og få enn et større forbrukslån.
 • Det er også dyrere enn et forbrukslån.
 • Du trenger ikke å stille sikkerhet, men kan ikke ha betalingsanmerkninger.
 • Det er et billigere lån enn kredittkortgjeld, og du får lengre tilbakebetalingstid. Renten er også lavere, men det tar lengre tid å få pengene.
Brukerrangering:
4,7 / 5
Basert på 34 tilbakemeldinger
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende