Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 9 april 2017
forbrukslån kalkulator

Spar tusenvis av kroner på å velge riktig forbrukslån

Det finnes mange aktører som ønsker å tilby deg forbrukslån. Det kan til tider være vanskelig å få oversikten som skal til for å finne det beste tilbudet for akkurat deg. Vår Forbrukslån kalkulator hjelper deg å finne frem i markedet. Det vil ofte være tusenvis av kroner å spare ved å velge det forbrukslånet som er riktig for deg.

I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor vår lånekalkulator er helt unik. Vi skal også se på hva du må tenke på når du skal velge riktig forbrukslån. Samt hvordan du selv kan evaluere din egen kredittverdighet.

Hvordan fungerer kalkulatoren?

vår Forbrukslån kalkulator hjelper deg å finne den beste lånetilbyderen for akkurat deg. Når bankene reklamere for forbrukslånene sine, oppgir de alltid den laveste renten de kan gi deg. Det som ofte skjer når du søker lån, er at du plutselig blir tilbudt en rente som er høyere enn renten de reklamerte for.

De fleste lånekalkulatorene som finnes i dag, vil kun gi deg resultater basert på bankens aller beste rente. Dette vil ikke være en realistisk rente for mange. Her hos oss forsøker vi å finne de beste lånene for akkurat deg og din økonomiske situasjon. Vi tar også hensyn til din unike kredittvurdering.

Individuell vurdering

Grunnen til at du blir tilbudt en annen rente enn den som reklameres for er at hver enkelt lånesøknad vurderes individuelt. Banken vurderer en rekke faktorer før de bestemmer hvilken rente akkurat du skal få. Renten som banken reklamerer for er renten de vil tilby til den perfekte låntageren. De fleste andre derimot, vil få et lånetilbud med en høyere rente.

Store mengder informasjon fra ulike segmenter

Vår kalkulator samler inn store mengder informasjon om renter som blir tilbudt, og sortere dem etter størrelsen på lånebeløpet, planlagt nedbetalingstid og kundens kredittverdighet. På denne måten kan vi lage en oversikt som estimerer renten hos bankene for alle de ulike kombinasjonene av de overnevnte faktorene.

Hvilken bank som kan tilby deg det beste lånet varierer gjerne med hvor mye du skal låne, hvor lang nedbetalingstid du ønsker og hva kredittverdigheten din er. En bank som gir markedets laveste rente til kunder med perfekt kredittscore, trenger ikke nødvendigvis å gi den laveste renten til en person med en mindre god kredittscore.

Vår kalkulator for forbrukslån gir deg realistiske estimater på hva det faktisk vil koste deg å låne penger.

Hvordan bestemmes renten din?

renterLånebeløp

Før du skal låne penger burde du gjøre en vurdering av hvor mye penger du ønsker å låne. Trenger du penger til noe veldig spesifikt, som for eksempel en ny vaskemaskin er det lett å vurdere hvor mye penger man trenger, men hvis man skal pusse opp et bad, kan det være litt vanskeligere. Skal du bruke pengene på oppussing kan det være lurt å låne litt mer enn du tror du trenger, så har du en buffer å bruke av hvis prosjektet blir dyrere enn planlagt. Da slipper du å stå igjen med et stort forbrukslån, men bare et halvferdig bad.

Jo mer penger du låner, jo lavere vil som regel renten være. Det som er viktig å huske på her er at selv om renten i prosent blir lavere, vil som regel totalbeløpet du betaler i rente bli større jo mer penger du låner. Det er derfor lurt å ikke låne mer penger enn det du trenger.

Kredittverdighet

Kredittverdighet er en faktor som kan være vanskelig å tallfeste, men den spiller allikevel en viktig rolle når renten på lånet ditt skal bestemmes. Det finnes egne selskaper som arbeider med å regne ut personers kredittverdighet med utgangspunkt i en rekke faktorer som for eksempel bosted, alder, inntekt, utdanning og mange flere. I vår kalkulator må du, når du oppgir din kredittverdighet, selv estimere den. Nedenfor ser vi på noen av punktene du kan ta med i vurderingen.

Jo mer realistisk du er når du oppgir din kredittvurdering til kalkulatoren, jo mer realistisk blir oversikten over de ulike lånene. Dette sørger for at du kan spare mest mulig penger.

Hvordan kan du vurdere din egen kredittverdighet?

Increditscorentekt

Har du høy, stabil og forutsigbar inntekt og fast jobb, vil dette trekke opp kredittverdigheten din. Dette viser at du har betalingsevne, at du tjener nok penger til å kunne betjene lånet ditt, og at du sannsynligvis også vil ha det i fremtiden.

Gjeld

Når kredittverdigheten din vurderes vil banken se på hvor mye gjeld du har, hvilken type gjeld det er, og hvor mye gjeld du har i forhold til inntekten din. Har du en høy og stabil inntekt, kan du ha en del lån fra før uten at det påvirker kredittverdigheten din nevneverdig. Har du flere forbrukslån og ikke en særlig stor inntekt, vil dette kunne trekke ned.

Betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger får du hvis du tidligere har unngått å betale regningene dine og de har gått til inkasso. Har du slike, sender det sterke signaler til banken om at det er en viss sannsynlighet for at du ikke vil betale regningene dine. Dette vil alltid trekke ned kredittverdigheten din, men trenger ikke å gjøre at du ikke får låne penger.

Helhetsvurdering

Vurderingen av en persons kredittverdighet er en helhetsvurdering som trekker inn en rekke faktorer. Noen av dem er nevnt her, men det finnes også en rekke andre faktorer bankene trekker inn i sine kalkyler når de skal gi deg et lånetilbud. Vår kalkulator gir deg det mest realistiske renteestimatet i bransjen.

OPPSUMERT:

• Forbrukslånkalkulatoren gir deg oversikt over de beste og mest realistiske lånerentene.
• Gjør det enkelt å spare mye penger på riktig forbrukslån.
• Baserer utregningen på lånebeløp, tilbakebetalingstid og kredittverdighet.
• Du må ta hensyn til inntekt, gjeld og betalingsanmerkninger når du vurderer kredittverdigheten din.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff.rente 14,01%, 140.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 191.566,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 10 000 - 350 000 Lånebeløp
  8.61 - 24.2% Effektiv rente
  12 - 60 Måneder Løpetid
  25 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,33%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 0,-, Totalt: 93.244,-
Anbefalte artikler
Nedbetalingstid på forbrukslån

Hvor mye koster nedbetalingstid på forbrukslån deg egentlig på lang sikt?

Dersom du skal ta opp forbrukslån er det spesielt én ting du skal være ekstra oppmerksom på: totalkostnaden. Her har nedbetalingstid svært mye å si.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende