Skriv omtale
×
Rating

Send omtale
Sist oppdatert: 9 april 2017
Vanlige spørsmål om lån

Vanlige spørsmål om lån

For mange er det å ta opp lån en litt bekymringsfull affære. Uansett om det er huslån eller om det er forbrukslån det er snakk om. Da kan det være en fordel å få besvart noen av spørsmålene du går og tenker på. Spesielt før du begir seg ut på prosessen med å finne det lånet som passer best for deg.

Hvordan avgjøres lån

Et spørsmål vi stiller oss er hvordan avgjøres lån hos bankene eller tilbyderne? Dette er et usikkerhetsmoment hos mange og en grunn til at mange ikke ønsker å vurdere lån som en løsning. Forbrukslån vurderes stort sett i forhold til om tilbyderen mener at du er i stand til å betale tilbake lånet. Det er viktig for de fleste at du har en fast inntekt og at du betaler regningene dine. Og de vil vurdere hvor mye annen gjeld du har. Det er som nevnt viktig at du har en fast inntekt. Men du behøver ikke tjene ekstremt mye i året for å få innvilget et forbrukslån. De fleste krever at du tjener minst 100000 – 200000 kr.

Betydning av betalingsanmerkninger

Et annet spørsmål mange stiller seg er hvilken betydning av betalingsanmerkninger man kan forvente? Det kan være en del personer som ønsker å låne penger fordi man sliter med å betale regninger man allerede har fått. Det er bedre å kontakte låneselskapene før du ikke klarer å betale regningene. Har du betalingsanmerkninger, betyr det gjerne at du har regninger som allerede er gått til inkasso. Før du søker lån bør du på et eller annet vis få gjort opp disse regningene eller inngå en avtale med de du skylder penger til. Reglene i dag sier at en betalingsanmerkning skal slettes med en gang den er betalt. Det vil si at dette ikke bør være et problem så snart kravet er betalt inn og du har bekreftet at anmerkningen er slettet.

Best rente for forbrukslånet

Hvordan finner jeg best rente for forbrukslånet? Det er mange nettsteder og firmaer som er behjelpelige for at du skal finne det beste lånet og også den beste renten på lånet. Det er en fordel å sjekke litt rundt på nett og forsøke å få oversikt over hvor betingelsene er best. Om du heller ønsker å få personlig hjelp, har du firmaer som Lendo og Axo Finans. De hjelper deg å finne de beste tilbudene fra deres samarbeidspartnere. Alternativet er å sjekke hos alle tilbyderne ved å sende søknader til alle du kan finne eller i alle fall sjekke hvilken rente de annonserer.

Hvordan vet jeg at renten er bra

Hvordan vet jeg at renten er bra? For å finne ut av om du har fått et godt tilbud med en god rente, finnes det mange nettsteder som sammenlikner renter og andre betingelser for forbrukslån. Ved å sjekke disse sidene får du en god oversikt over hvem som har best betingelser og om du har fått en god betingelse på ditt lån. Du kan også sjekke med hver av konkurrentene til den tilbyderen du har benyttet. En ulempe er at noen tilbydere tilpasser renten til kredittscore ved kredittvurderingen.

Får du en høy score kan det være de likevel velger å låne deg penger, men at du får en rente som er i den høyere delen av hva de tilbyr. I så tilfelle kan det være vanskelig å sammenlikne renten du har fått med de andre leverandørene.

Det er mange som stiller seg en del spørsmål før de tør å begi seg ut i lånemarkedet. Det er lurt å være kritisk å vurdere tilbudene der ute i forhold til hva du trenger å vite rundt det å ta opp lån. Det finnes mange kilder for å få svar på spørsmålene, og ved å sjekke litt rundt på nett kan du finne svar på det meste av det du lurer på.

Finn beste forbrukslån for din økonomi
Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Effektiv rente
  36 - 180 Måneder Løpetid
  20 Min. alder
  Eff: 150 000 kr. o/6 år: Eff. rente 13,40%, Kostnad 64 361 kr. Totalt 214 361,- Ved å be om tilbud, godtar du Lendo sine Vilkår
 • 5 000 - 500 000 Lånebeløp
  7,90 - 19,99% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 16,24%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93.068,-
 • 5 000 - 600 000 Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Effektiv rente
  12 - 180 Måneder Løpetid
  23 Min. alder
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
Anbefalte artikler
Medsøkere på forbrukslån

Sjekkliste for medsøkere på forbrukslån

Usikker på om du bør bli medsøker på et forbrukslån? Her får du den viktigste informasjonen du bør tenke gjennom før du sier ja.

Les saken
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende