Rating

Send omtale
Synne Victoria Lindén
Sist oppdatert: 10 September 2019
Flere valutaer med internasjonal firmakonto

Velg en enkel og innovativ firmakonto

Vi er på vei inn i en ny tidsalder for bedrifter. Innovative løsninger, integrerte applikasjoner, og globale systemer skal gjøre det enkelt å drive virksomhet på tvers av landegrenser. Dersom du har en tradisjonell firmakonto vet du hvor frustrerende det kan være å vente på bankoverføringer – spesielt dersom du driver virksomhet i utlandet også. Heldigvis begynner det å komme aktører på banen som tilbyr bedre, raskere og billigere alternativer.

Hva er en firmakonto?

En firmakonto er, som navnet tilsier, en konto man bruker til bedriften sin. I alle fall har det vært slik tidligere. Faktum er at ettersom bedriftsvirkeligheten endrer seg for norske virksomheter sliter bankene med å holde takten. Løsningene som kommer på plass er ofte trege, med funksjonalitet som ikke tar høyde for hvordan betalinger ser ut i dagens globale handelsmarked.

Med en firmakonto kommer det som oftest en rekke tilleggsfunksjoner. Dette kan være kredittytelser, ett eller flere bedriftskort, integrering mot budsjettprogrammer og ofte også Altinn. Man bruker firmakonto akkurat som man bruker sin egen privatkonto, som oftest via innlogging med BankID.

Hovedformålet med en firmakonto er å gjøre det enkelt å holde orden i bedriftens økonomiske sysaker. Videre blir det lettere å skille mellom private utlegg og kostnader i virksomheten. Dette er spesielt relevant for entreprenører og andre småbedrifter – som det blir stadig flere av i Norge.

Det er stor variasjon i hva man må betale for å holde en firmakonto i banken, og prisene vil avhenge av hvilke tjenester du velger å benytte deg av. Det som imidlertid er sikkert er at det koster å holde en konto i forbindelse med bedriften. Samtidig er det stor konkurranse på bankmarkedet, så dersom du gjør litt grundig research bør det være forholdsvis enkelt å finne en pris du synes er rimelig.

Anbefalte låneaktør:

Folkets favoritt
Lånebeløp
10 000 - 500 000
Effektiv rente
7,90 - 19.00%
Aldersgrense
20 år
Utbetaling
1 dag
star star star star star
star star star star star
(122 Anmeldelser)
Eksempelrente: Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600

Moderne konto for moderne bedrifter

For de aller fleste som driver virksomhet er effektivitet og smidige løsninger essensielt. Økonomien er rimeligvis en viktig del av dette. Dersom betalinger drøyer, bankoverføringer tar lang tid, eller andre utfordringer stikker kjepper i hjulene, kan dette få konsekvenser for å få gjennom avtaler, eller å spare tid i en allerede hektisk hverdag. Videre blir det stadig vanligere å jobbe internasjonalt, og alle som har forsøkt å overføre penger til eller fra utlandet vet hvor tregt og kostbart dette kan være.

Revolut tilbyr alternative løsninger til tradisjonelle banker – og tar verden med storm. Deres firmakonto er et globalt tilbud der man kan gjennomføre internasjonale betalinger på sekunder, integrere mot sitt eget fakturerings- og bokføringssystem, og betale i en rekke forskjellige valutaer. Dette er en firmakonto som tar i mot dagens betalingsutfordringer med åpne armer, og kommer med funksjonalitet som er både billigere og bedre enn det bankene per i dag kan tilby.

Det mest banebrytende tilbudet til Revolut sin firmakonto handler om integrering til en rekke applikasjoner. Skulle du derimot ikke ville bruke Slack, XERO, Zlapier eller en annen standardisert arbeidsflytapplikasjon kommer denne firmakontoen med en åpen API (application program interface). Det betyr at de bedriftene som har sine egne systemer kan integrere Revolut sin firmakonto inn i dem.

Smidig og innovativ firmakonto

Hva er fordelene med en internasjonal konto til bedriften?

Det største salgspunktet til akkurat denne firmakontoen handler imidlertid ikke om hvor smidig og fleksibel den er. Her er det hvor raskt og billig man kan jobbe dersom man velger å bruke den som teller. Med Revolut sin firmakonto får du løsning på de store og vanligste problemene ved en tradisjonell bankkonto for virksomheten.

Umiddelbar kreditering

Lei av å vente i flere dager på overføringer – både internasjonale og norske? Denne kontoen tilbyr umiddelbar kreditering i 29 forskjellige valutaer. Det betyr at du kan motta og sende betalinger i valutaer som euro, amerikanske dollar, britiske pund og hele 26 andre valutaer på bare sekunder.

Mer enn 150 valutaer

I Revolut sitt banksystem er det lagt opp til en global verden, med globale transaksjoner. Derfor kan man handle i over 150 forskjellige valutaer i det som kalles for interbank vekslingskurs. Da slipper du å være redd for dårlige kurser og gjemte avgifter på de internasjonale transaksjonene dine.

Bedriftskort – i flere valutaer

Reiser du mye i jobben? Driver virksomheten i flere land? Bokføring i forskjellige valutaer er et forvirrende tidssluk – selv for profesjonelle revisorer. Revolut sin firmakonto kommer med bedriftskort i flere valutaer, som gjør den internasjonale økonomiske bedriftshverdagen smidig og enkel.

Gunstige priser

Lei av å betale hundrevis av kroner i overføringsgebyrer, på transaksjoner som i tillegg er trege? Med en firmakonto betaler du opptil 10 ganger mindre for overføringene enn du gjør hos en tradisjonell bank.

Slik kommer du i gang med en firmakonto fra Revolut

En firmakonto fra Revolut kommer i to hovedkategorier: for bedrift og for freelansere. Det er enkelt å komme i gang – du registrerer faktisk bare med telefonnummeret ditt. Når du har opprettet en firmakonto får du tilgang på hele Revolut sin funksjonalitet. Dette inkluderer et internasjonalt IBAN-nummer, veksling i 28 forskjellige valutaer (i tillegg til din egen), virtuelle bedriftskort, og den åpne API-en som gjør akkurat dette produktet så lett å integrere med bedriften din.

Dersom du vil komme i gang med en enklere bankhverdag for din virksomhet er en firmakonto fra Revolut et godt utgangspunkt. Tjenesten har fått skryt fra aviser som The Times og The Guardian, og alle poengterer at denne typen løsninger er nødvendige for moderne bedrifter som ser mot fremtiden.

Anbefalte forbrukslån
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  7,90 - 19.00% Eff. rente
  20 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 11,90%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600
 • 5 000 - 600 000 kr Lånebeløp
  8,99 - 21,24% Eff. rente
  23 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eksempel: Eff.rente 17,80%, 65.000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 95.872,-
 • 10 000 - 500 000 kr Lånebeløp
  7,49 - 24,4% Eff. rente
  25 år Aldersgrense
  1 dag Utbetaling
  Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256
Siste artikler
Anbefalte sider
 • Oversiktlig
 • Gratis tjeneste
 • Helt uforpliktende
Nettavisen Lånehjelpen er en uavhengig finansportal og
et kommersielt samarbeid med Netpixel media AS
Tjenesten er helt gratis og uforpliktende!

Nettavisen får en provisjon på alle forbrukslån som blir innvilget