Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre redd for burgergigant

Mener Burger King har peilet seg inn på ungdomsskoleelever.

SÆTER:Nyheten om at det blir Burger King-restaurant på Sæter i Oslo skaper bekymring blant ungdomsskole-foreldre i nærmiljøet.

Da Sæter senter brakte Burger King-nyheten i august skapte det umiddelbart reaksjoner. Facebookgruppen «Nei til burger king på Sæter, Nordstrand» ble opprettet 20. august, og har i skrivende over 650 medlemmer.

Senere har også «Ja til Burger King på Sæter, Nordstrand» kommet til.

Mot ungdomsskolene

- Hvilket kundegrunnlag har Burger King lagt til grunn for etableringen? spør Hanne Dyran, som er en av dem som stiller seg svært kritiske til at burgerkjeden nå skal etablere seg midt på Sæter.

- Vi frykter at det er lunsjkunder fra ungdomsskolene i nærmiljøet, sier hun.

I dag er det ungdomsskole på Nordseter, mens ny ungdomsskole åpner i gamle Nordstrand videregående skole sine lokaler når Munkerud-elevene, som går der i dag, flytter ut i 2016.

Kristin Vogt-Svendsen er trebarnsmor, med to ungdomsskoleelever.

- Jeg ser ikke hva som er det positive med å få Burger King her. Slik jeg ser det, er det billig og dårlig mat. Jeg har ikke sansen for at ungdomsskoleelevene skal gå hit for å spise lunsj, sier hun.

Les også: Fabian Stang: - Jeg er sjokkert over at en politiker kan si noe sånt

Trafikk og søppel

Foreldrene er redd burgerrestauranten vil bli et fristende lunsjsted for skoleelevene, og oppfordrer foreldre til å snakke med barna sine om det. Til tross for at det allerede finnes gatekjøkken og kebabsteder i området, mener de Burger King representerer noe annet.

- De har en helt annen tiltrekningskraft og mulighet til markedsføring, sier Dyran.

Naboene er også bekymret for hvordan parkering og trafikk til og fra restauranten skal fungere i et allerede trafikkert Sæterkryss.

- Og hvilken plan har Burger King for å hindre forsøpling, som vi vet ofte følger med hurtigmatsteder, spør Vogt-Svendsen.

Avviser kritikken

Ole Erik Samseth i Burger King avviser at de baserer restauranten på skoleelever.

- For denne beliggenheten er det minst like viktig at den ligger ved et trafikknutepunkt med gjennomgangstrafikk, offentlig kommunikasjon og favner et større område enn bare nærområdet.. Vi kan ikke basere en etablering på lunsj-omsetningen i et kort tidsintervall, men på hele kundegrunnlaget for den aktuelle beliggenheten, sier han.

Han mener trafikkreguleringen i området ivaretar det som måtte medfølge av trafikk til en ny restaurant.

– Som alle andre kommersielle aktører er vi også prisgitt de rammebetingelser som er for et potensielt lokale før etablering. Vi har vurdert dette ut ifra våre behov som fullt ut godt nok ut for denne type restaurant. Det vil være ordinære parkeringsplasser tilknyttet lokalet, samt at det vil være korttidsplasser for de som ikke skal sitte i restauranten, men hente med seg mat og dra videre, sier Samseth.

Han forsikrer også at restauranten og dens ansatte vil ha gode rutiner for søppelkasser og å rydde søppel.

- Vi har rutiner for at våre medarbeidere fysisk er ute og rydder søppel og gjennomfører renhold.

Les også: Sentrum rustes opp for å friste Oslo-folk

Utsetter åpning

Det var 12. august i år at Sæter senter skrev på Facebook at "Da er det avgjort: Burger King erstatter 7-Eleven og åpner ny restaurant på Sæterkrysset"

Selv om antatt åpningsdato skulle være ved årsskiftet, ville markeds- og kommunikasjonsdirektør i Burger King Norge, Ole Erik Samseth, ikke bekrefte nyheten.

Det kan han imidlertid nå: Leieavtalen for huset i Ekebergveien 235, er signert.

Men det blir likevel ingen burgerservering på Sæter inneværende år.

Burker King har i dag ni restauranter i drift i Oslo. Oversikten over dem kan du se i kartet under.

Det betyr at Burger King puster storkjeden McDonalds i ryggen. De har 14 restauranter i drift vises det på Google maps:
Vernet bygg gir utfordringer

- På grunn av at bygget er vernet har arbeidet tatt lengre tid enn antatt. Åpningsdato for restauranten er ikke fastsatt, men det vil bli i løpet av første kvartal 2015, sier etableringsdirektør Peter Eriksson i King Food, selskapet som eier Burger King.

- Det ligger ingen dramatikk i utsettelsen. Ting tar lengre tid i et gammelt bygg, utdyper Samseth.

Det er eiendomsselskapet Mosking som eier det verneverdige bygget. Utvikler i Mosking, Hans Kristian Aamodt, fortalte i vinter at de pusser opp bygget fra topp til tå og at det sannsynligvis kommer to utleieleiligheter i andre etasje og en form for næring i første etasje.

Selv om Burger King selv bekrefter at de er på vei inn i Ekebergveien 235, ønsket ikke Aamodt denne uken å kommentere opplysningene på vegne av gårdeieren.

Tidligere i høst gikk Burger King Norge ut med en stillingsannonse der de søkte etter daglig leder/kommisjonær for den nye restauranten. Ifølge annonsen vil restauranten ha «ca 65 sitteplasser og trenge ca 25 ansatte».

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Burger King, Ole Erik Samseth, sier at denne prosessen er i gang, men at en daglig leder for restauranten foreløpig ikke er ansatt.

- Når det gjelder antallet ansatte som er skissert er det et estimat på bakgrunn av andre restauranter med liknende størrelse. Det endelige tallet på ansatte vil avhenge av åpningstid, og stillingsprosenter, sier han.

Burger King Norge kunne denne uken ikke si noe om hvilke åpningstider den nye restauranten vil få.

Kommentarer til denne saken