Gå til sidens hovedinnhold

10 ting foreldre gjør, men som de ikke vil innrømme

Du er nok ikke alene om å velge den enkleste utveien, selv om det kanskje ikke nødvendigvis er det smarteste valget.

(SIDE2): Det er vel liten tvil om at det å være foreldre kan by på mange utfordringer. Og noen ganger tyr man til den letteste utveien selv om det kanskje ikke alltid er det smarteste eller beste valget.

Selv om det utad kan virke som at familielivet bare er flott og fint, så kan sannheten være en ganske annen innenfor husets fire vegger.

Hvis du kjenner deg igjen så er du nok ikke alene om å føle det på denne måten. Nettstedet Metro.co.uk har listet opp en rekke punkter som foreldre gjør, men som de ikke vil innrømme.

Vi gjentar noen av punktene her:

1) Du gir iPaden til barnet slik at den minste har noe å holde på med mens du tørker håret, tar en telefonsamtale eller rett og slett bare for å få han eller hun til å være stille.

2) Du lar de små hoppe i senga di mens du kler på deg, fordi du vet at du da har litt tid til å finne et antrekk du faktisk vil ha på deg.

3) Du kjøper leker til minstemann som du selv kan tenke deg å leke med.

4) Du kjøper is selv om det er midt i uka, bare for å få den lille til å være holde munn.

5) Du drikker fra tåteflaska, bare fordi du vil vite hvordan det kjennes ut.

6) Du gir et stort falskt smil og et «lykkelig ja» når barnet vil se DVD-en med Fantorangen for tiende gang i løpet av det siste døgnet.

7) Av og til dropper du kveldsbadingen slik at du kan fremskynde leggetiden til den minste.

8) Du tar på deg den samme genseren du hadde på dagen før, selv om det er litt rester av babygulp og gårsdagens sviskemos-dessert på den.

9) Noen ganger bare hopper du over tannpussen for å unngå eventuell hyling og skriking på kvelden før leggetid.

10) Du bruker barnet ditt som unnskyldning for å unngå sosiale sammenkomster du egentlig ikke vil på: «Jeg kan dessverre ikke være med på dagens bodypump-time, yngstemann er syk!».

Kommentarer til denne saken