(SIDE2): Danske Torben, som delte bilde av seg selv mens han badet i badekar sammen med sin lille datter, skapte røre både på hans Facebookside, og under vår artikkel.

Torben fortalte til Side2 hvorfor han ville ha debatten rundt det å være far og det å være naken sammen med barnet sitt.

- Jeg skrev innlegget fordi det i Danmark har blitt en tendens til at man tror alle menn er pedofile. På flere institusjoner får menn rett og slett ikke lov til å være alene med barn. Det er ikke OK. Vi må tilbake på riktig spor, sier Torben til Side2.

LES hele artikkelen her: Torbens innlegg tar av på Facebook: - At en far bader med datteren sin er ikke pedofili, det er hygge

Naturlig ting

Vi spurte noen av småbarnsfedrene i Nettavisen-redaksjonen, hvorvidt de dusjer med sine barn, og om de har gjort seg noen tanker rundt dette å være naken sammen med sine barn.

For har det blitt et så stort tabu, at menn anses å være pedofile om de er nakne med sine egne barn?

- Sønnen min er snart to år. Jeg både bader og dusjer sammen med ham. Begge to er selvfølgelig nakne. Nakenhet er naturlig, og det er ikke ønskelig at han skal få et unaturlig og anstrengt forhold til nakenhet, sier en kollega.

At små barn også har behov for foreldrenes nærhet, tas opp som et poeng.

- Det var helt naturlig å være naken sammen med barna når de er små – i naturlige sammenhenger selvsagt. Altså på badet og når jeg skiftet på soverommet. Det gir ingen mening i at barn skal oppleve at foreldrene ikke vil ha dem i nærheten når de er små . Dette gjelder også i situasjoner der man er naken.

Endres med alderen

Et par av de andre fedrene sier de av mer praktiske årsaker sjelden er den av foreldrene som bader med barna. Også barnas alder og deres opplevelse av det, er avgjørende.

- Vi har vært nakne på badet siden barna var små, ingen forskjell på far eller mor. Men, dersom eldstemann på ni sover i senga vår, har jeg begynt å sove med boxer. Når hun begynner å blir mer bevisst på nakenhet, som i flau, begynner jeg å bli mer bevisst på å kle på meg. Foreløpig er ikke det en utfordring.

Hva omverdenen måtte mene, får være deres problem, mener våre mannlige kolleger.

- Nei, dette inngår som en helt naturlig del i familielivet, jeg er ikke bekymret for hva barna kan komme til å si. Om de skulle si noe, ville jeg ikke hatt noe problem med forklaringen. Når det er sagt, tar vi jo ikke bilder i badekaret og legger på Facebook eller knipser julebilder i nettoen. Det er mer det at vi ikke driver og skjuler oss fordi barna kan komme til å se det. Når de blir store nok til å bli flaue, tror jeg nok vi kommer til kle mer på oss.

For nakenhet, også for far, er naturlig, poengteres det.

- Nei, jeg er ikke bekymret for at de skal si noe. Nakenhet er ikke unaturlig. Jeg tror de fleste vil forstå at nakenhet foran barna skjer noen ganger og at det er naturlig.

Deling av bildet

Også Side2s lesere har reagert, og de fleste uttrykker at det er synd det har blitt slik at det å være naken med sitt eget avkom, anses som noe sykt.

- Helt naturlig. Man merker fort når de er blitt for store, kommenterer en leser, mens en annen mener det er eventuelt de som reagerer det er noe galt med:

- Jeg har alltid badet naken med mine barn, til det ikke var naturlig mer. Det er bare vakkert, og de som tenker noe skittent om dette er i så fall skyldige i skitne tanker og burde få hjelp!

Andre reagerer derimot på at bildet deles på sosiale medier:

- At en pappa bader med barnet sitt er fint og skaper nærhet og det er privat. At det blir publisert ut på nettet synes jeg ikke noe om.

Andre poengterer også forskjellen på mor og far.

- Helt naturlig og normalt! Kan mor, kan far. Likestilling.

- Sunt

Side2s blogger Casa Kaos, Marte Frimand-Anda, har skrevet et blogginnlegg etter å ha lest om Torben. Hun reagerer på enkelte av tilbakemeldingene han, og andre som har delt bilder av barna sammen med en mer lettkledd far, har fått.

- Jeg tror det er sunt å være naken med barna sine. I hvilken grad, vil selvfølgelig variere etter hver enkeltes komfortsone. Men en ting er helt sikkert: Nakenhet har ingen ting med sex å gjøre, skriver hun.

LES hele bloggen her: Nakenhysteri på ville veier

Fridmand-Anda skriver videre at hun og mannen er nakne med sine barn på fire og seks år.

- Det er helt naturlig for oss. Både mannen og jeg har badet, dusjet, kost, lekt og sovet sammen med begge barna. Både med og uten klær. Vi sitter til og med på do med barna i rommet. Altså, hvor mange småbarnsforeldre er det egentlig som får sitte på do i fred?

Før hun avslutter:

- Og sånn generelt: En far som bader med sin datter er helt innafor. Så heldig hun er, tenkte jeg da jeg så Torbens bilde. Han så ut som en snill og omsorgsfull far.