Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår nytt Opticom-styre

«Piratene» la fram sitt forslag til nytt Opticom-styre på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Navnene som foreslås er Anders Eckhoff i BA-HR som styreformann og som styremedlemmer Opticom-topp Thomas Fussel, Øystein Tvenge, Henrik Christensen, Brita Eilertsen og Opticom-gründer Hans Gude Gudesen. Forslaget vil bli fremmet for generalforsamlingen i Opticom 7. desember.

Det var Orkla ved Anders Berggren samt Hans Gude Gudesen og Petter A. Stordalen som presenterte forslaget til nytt styre i Opticom ASA på en pressekonferanse på Hotel Continental i Oslo fredag ettermiddag.

Robert Keith er ikke med i styreforslaget og ifølge Keith er det uaktuelt for han og Fussell å støtte et slikt styre.

Har 45 prosent
Ifølge Petter A. Stordalen kontrollerer de norske opprørerne 45 prosent av aksjene. Han sier han ikke vet hvor mange aksjer Fussell og Keith har kontroll over.

- Det kan jo ikke være mer enn 55 prosent, men det er jo mange andre frie aksjer der ute.

Anders Berggren åpnet pressekonferansen med å mane til fred.

- Ingen er tjent med den konflikten som har vært i Opticom, aller minst de ansatte i Opticom og Fast. Derfor inviterer vi til samarbeid, sa Anders Berggren på pressekonferansen.

Håper fornuften vil seire
Orkla-toppen fikk spørsmål om hvordan han tror forslaget vil bli mottatt på generalforsamlingen kommende onsdag.

- Dette legger vi frem på generalforsamlingen så får vi se hvordan det går der. Jeg håper at fornuften vil seire, svarte Berggren.

Både Berggren og Gudesen fikk spørsmål om Fasts oppkjøp av 9,9 prosent av aksjene i Opticom 29. november. Gudesen sitter i styret til Fast og forteller at han stemte mot forslaget.

- Jeg var meget sterk motstander. Jeg mener ar det er på blande kortene helt. Jeg synes det er feil å si at det var styret i Fast som bestemte dette det var flertallet i styret, sa Gudesen på pressekonferansen.

Tillit til Lervik
Både han og Berggren gjorde det klart at de fortsatt har tillit til Fast-sjef John Lervik til tross for at han tok initiativ til kjøpet i Opticom.

- Det han har gjort som leder i Fast er langt viktigere enn de han gjorde feil da han kjøpte aksjene i Opticom, sa Berggren.

Opticom har vært i spill i litt over fire uker helt siden Credit Suisse First Boston tvangssolgte deler av aksjene til Fussell og Keith.

Siden TV 2 Nettavisen skrev for fem uker siden at Keith og Fussell kostet Opticom-aksjonærene 800 millioner kroner har Opticom steget med rundt 200 prosent.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken