Gå til sidens hovedinnhold

Slike jenter vil gutta ha

Ennå ikke funnet den rette? Fortvil ikke - vi gir deg svarene på hva menn setter pris på hos en jente.

(SIDE2) Har du noen gang tenkt over hva menn faktisk setter pris på ved en kvinne? Hva er de egentlig på utkikk etter? Kan bevissthet på dette gjøre det lettere for deg å finne en kjæreste?

Vel - med dette i bakhodet neste gang du er på date bør du i hvert fall ha en bedre sjans for å lykkes. Det er forfatter av boken «Stop getting dumped», Lisa Daily, som lister opp ti ting mannen ønsker å finne hos en kvinnen til ivillage.com

Søk etter drømmemannen på Side2 Single

Hun må ha et eget liv og være god til å finne på ting
Dette innebærer at du kan ta vare på deg selv, være opptatt av hvem du er, samt at du setter av tid til å være sammen med vennene dine. Du er en livsnyter og setter pris på å nyte en god dessert eller å gå igjennom parken en solskinnsdag. Eventyr for deg er å reise til et fremmed land. Med andre ord så venter du ikke på en mann som skal krysse din vei, slik at ditt virkelige liv kan komme i gang.

Hun bør ikke ta initiativ først
Hvis kvinnen alltid er den som tar initiativet vil hun aldri få vite om mannen egentlig er interessert, eller om han bare «henger med» fordi det er greit og lettvint, sier Daily. Hun begrunner dette videre med at menn ikke tenker på denne måten, og at de derfor er best egnet til å ta det første steget.

Hun er sexy uten å være ufin
I begynnelsen av forholdet gjelder det å oppføre seg, og Daily anbefaler kun lette berøringer, samt at man ikke er for grov i munnen. Dette gjelder dog bare i begynnelsen av forholdet. Når man er blitt godt kjent er det ofte både sexy og pirrende å flørte litt mer åpenlyst i det offentlige rom.

Ikke sex på første daten
Ingen forventer seg en «hvit brud», men det finnes faktisk gode grunner til at man ikke skal ha sex i begynnelsen av et forhold. Når man har sex skiller kroppen ut hormonet «oxytocin», og dette gjør at kvinnens forhold til mannen forandrer seg. Ofte blir kvinnen mer kosete og får sterkere følelser for mannen, og signaliserer tydelig at hun er klar for å innlede et seriøst forhold. Dette kan skremme mannen vekk, og du kan ha ødelagt dine sjanser til noe som med tiden kunne ha utviklet seg til et forhold. Daily anbefaler å vente minimum en måned før man «hopper til køys».

Finn en kjæreste på Side2 Single

Hun gjør små ting for å vise at hun bryr seg
Ta deg av ting du ser han ikke rekker eller vet hvordan han skal fikse, så gjør han det samme for deg. Et eksempel kan være å lage mat, stryke skjorter eller annet du vet han blir glad for at du har fikset for han. Daily sier du verken skal ta rollen som mor eller hushjelp, men prøve å fokusere på det som av han vil oppleve som små gleder.

Hun bør være hans personlige assistent
Hjelp ham så han tar seg godt ut foran sjefen, le av hans vitser og få ham til å skinne når det gjelder. Selvfølgelig bør han også gjøre det samme for deg.

Ikke legg press på ham
Det er viktig å ikke legge press på mannen i begynnelsen av forholdet. Daily sier menn hater press, og at du derfor verken bør ringe eller sende mail flere ganger om dagen, og heller ikke snakke om fremtid, giftermål og den slags før det har gått en lang stund. Menn ønsker ikke å ta pulsen på forholdet, men i stedet bare nyte det som skjer.

Hun tolererer ikke dårlig oppførsel fra noen
Menn foretrekker damer som kan si ifra, og som ikke aksepterer hva som helst. Dersom han vet at du vil reagere sterkt, vil sjansen for at han gjør ting han vet du ikke setter pris på også være mindre. Forteller du ham for eksempel at forholdet er slutt om han er utro, vil også sjansen for at han er det synke.

En god kvinne velger alltid en god mann
Dette betyr at du bør velge en mann som er ærlig og som du vet at du kan stole på. Dersom han sier at han skal være et sted, så er han der. Gode manerer er som et vindu inn til hvordan denne mannen egentlig er. Dere bør også ha samme syn på økonomi, i og med at dette er den vanligste grunnen til krangling i forholdet.

Hun vet at kjærlighet teller mest
På spørsmålet om hvordan man kan vite om man har funnet den rette, svarer Daily at noen kvinner har en aha-opplevelse, mens andre kjenner at kjærligheten sakte men sikkert kommer snikende. Det viktigste, sier hun, er at begge parter har en unik følelse av komfort og aksept, og at man er opptatt av at den andre parten også har det bra.

Møt andre single her

Les mer om sex og samliv

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!Reklame

Er dette årets beste påskeegg?