(SIDE2:) Terapeut Brenda Shoshanna har skrevet boken «Why Men Leave and What He Can't Tell You... and Needs to Say». Hun har intervjuet en rekke menn, og blant annet funnet ut at menn elsker å være forelsket – og de liker å være i et forhold.

Ofte har menn mer behov for det enn kvinner. Det er fordi menn som er i et godt forhold føler det er et sted hvor han kan dele sine følelser, og snakke om ting han kanskje ikke ellers kan. Jenter får ofte dekt slike behov i venninnegjengen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Her er et knippe forklaringer fra menn om hvorfor de liker å være i et forhold, skriver iVillage.

- Når jeg er i et forhold er jeg annerledes enn når jeg er singel. Det kan selvsagt være gøy å være på sjekker'n sammen med gutta en stund, men tro meg, alle har et ønske om å møte noen. Og da mener jeg ikke for sexens del, men for noe mer seriøst, sier Bob.

Han mener at menn føler de kan være seg selv når de er i et forhold. Han føler seg elsket, og at han blir satt pris på. Kvinnen i forholdet minner ham på at han var den hun valgte blant alle de andre der ute.

For egoets del
En annen mann, Andy, sier at han liker utfordringene ved å være i et forhold:

- Et forhold gjør at jeg tar var på meg selv, trener og ser bra ut. Jeg vil ikke at hun skal finne seg en annen. Når ting går bra i et forhold føler jeg meg som en vinner. Jeg blir stolt over å presentere henne til familie og venner.

En annen positiv side ved å være i et forhold er å vite at du gjør en annen person glad.

- Det er den beste følelsen i hele verden. Det å se kjæresten min sitt ansikt lyse opp når jeg kommer inn i rommet. Hvis jeg vet at hun trenger meg, og jeg kan gjøre henne glad, så føler jeg meg bra, sier Edgar.

Dette gir lykkefølelse
Tim derimot liker følelsen av å tilbringe en romantisk helg med drømmekvinnen, skriver iVillage.

- Når jeg er i et forhold blir kvinnen alt for meg. Hun er vakker. Hun er fantastisk. Jeg tenker på henne hele uken, og gleder meg til å tilbringe helgen med henne.

Lanny på sin side synes sex er det beste ved å ha en fast partner.

- Jeg skal være helt ærlig – jeg elsker sexen. Jeg trenger den. Når jeg har bra sex i et forhold så føler jeg meg lykkelig hele uka.

- For meg handler det om å vite at mot slutten av dagen så er det noen som venter på meg, noen å komme hjem til. Om det er at vi bor sammen, eller at jeg vet at jeg kan ringe henne, gir trygghetsfølelse. At vi passer på hverandre, ler sammen og finner ut av ting sammen. Jeg trenger noen som bryr seg om hvordan jeg har det, sier Mark.