(BIIPMAG): Han kan gjøre hva han vil: sove til langt på dag, feste som en kjendis, og han slipper å tenke på noen andre enn deg selv. Er det rart gutter liker å være single? Nettstedene ivillage.com og askmen.com har samarbeidet om å finne ut hva som egentlig foregår oppe i hodene på menn. Her er 7 grunner til at gutta foretrekker singelstatus.

1: Han kan ta seg tid til å finne den rette
En god grunn til å forbli singel er at han får tid til å vente på den rette, i stedet for å vase rundt på en desperat jakt og kanskje forte seg inn i feil beslutning. Ved å vente vil han få tid til å finne den rette av riktige grunner, og ikke at det er på grunn av hastverk.

LES MER OM RELASJONER HER

2: Han kan fokusere på karrieren
Neste grunn er at han kan nyte muligheten til å bygge en karriere uten å måtte bruke tid på slitsomme forholdsproblemer. Å jobbe overtid, dra på konferanser, jobbe i helgene, i det hele tatt hva som helst som går utenfor 8-4 blir ikke noe problem. Når han da har tjent opp masse penger vil jo nok av damer bli interesserte.

3: Han kan gjøre hva han vil, når han vil
Når han er singel ligger verden for hans føtter. Han kan gå hvor han vil, når han vil og gjøre hva han vil. Det er ingen som maser på at han må gjøre husarbeid, handle eller «vokse opp». Han er helt fri til å henge med kompisene, feste og bruke til på seg selv.

4: Han kan bygge opp en formue
Å holde seg singel betyr også at han slipper å bruke penger på dyre ting som, for eksempel, en forlovelsesring med en vanvittig prislapp - bare så hun skal kunne vise den fram. Han slipper dessuten andre utgifter, som dyre middager, blomster og konfekt, og kan kjøpe seg et nytt surroundanlegg eller en flatskjerm.

Les også: Slik takler du eksen

5: Han kan nyte stillheten
Å være alene betyr fred og ro. Når han ikke bor med en dame er han ikke forpliktet til å holde ut humørsvingninger eller anklager om at han gjør alt galt. Og det beste: ingen krangler. Så lenge han tar henne med en klype salt kan han gå vekk fra en krangel uten å få noen på nakken.

6: Han kan beholde lekene sine
Når han er singel kan han beholde alle tingene - bilen, båten, TV-spillet - som på magisk vis forsvinner når han kommer i et fast forhold. En eventuell kjæreste/kone vil ikke at han skal ha dette, for det føles bedre om pengene går til sko og klær.

Les også: Slik får du forholdet til å fungere

7: Han trenger ikke å inngå kompromisser
At han er singel betyr at han slipper å velge «den gylne middelvei» - med andre ord, det hun vil at han skal gjøre. Å være i et forhold betyr alltid at man må finne den løsningen som er best for begge, og i den sammenheng taper ofte han. Men når han er singel slipper han dette dilemmaet, og gjør det som passer han best.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden!