Gå til sidens hovedinnhold

Forlag forkastet nobelvinner

The Sunday Times gjorde en test og sendte kapitler av nobelprisvinner VS Naipaul kritikerroste roman «In a Free State» til anerkjente forlag og agenter. Samtlige avslo.

20 forlag og diverse agenter avslo pent å ta inn Nobelprisvinneren i litteratur VS Naipauls bok, skriver Berlingske Tidende.

KÅRING: Tidenes 100 beste bøker

Ikke tilstrekkelig entusiastiske
- Vi er nok ikke tilstrekkelig entusiastiske, skriver et forlag i sitt avslag. Boken ble skrevet i 50-årene og ble den gang rost som et «tidløst mesterverk».

Men det var ikke bare Naipaul som hadde problemer med dagens agenter og forlag. Også Booker-vinner Stanley Middletons «Holiday» fra 1974 kom ikke gjennom.

LES OGSÅ: Naipaul: - Jeg er så glad

Blondine og pen
En tidligere redaktør på forlaget Bestseller sier at årsaken til avslagene nok er at man i dag ser etter andre kriterier for å gi ut nye forfattere - også i bokverdenen.

- Hvis du er 29, blondine, ser godt ut og kanskje er litt kjent, så har du en god sjanse for å få utgitt en bok, sier Nicholas Clee.

Forfatter Doris Lessing sier hun er sjokkert, men at hun faktisk forsøkte seg på samme sak en gang da hun sendte inn sitt manus under pseudonym - og fikk det tilbake med avslag.

Kommentarer til denne saken