Gå til sidens hovedinnhold

Fornøyd med TGS

Resultatene er noe skuffende, men utsiktene og utbyttet trekker opp.

Analytiker Jo Henrik Eriksen i Danske Markets mener at driftsresultatet til TGS på 77 millioner dollar var under konsensusforventningene på 80 millioner dollar og langt under de 98 millioner dollarene Danske Markets hadde regnet med.

Skuffelsen skyldes lavere inntekter enn forventet.

Investeringene i multiklient på 37 millioner dollar var 10 millioner dollar under konsensus og 4 millioner dollar under meglerhusets forventninger.

Inntektene fra prefinansiering var langt under forventningene, mens sensalget på 130 millioner dollar var på linje med estimatene.

Eriksen trekker frem at det er positivt at TGS gir tilbake en betydelig del av kontantposisjonen til aksjonærene. Utbyttet på 4 kroner per aksje og i tillegg vil selskapet kjøpe tilbake egne aksjer for 30 millioner dollar i resten av 2010.

De gir også signaler om at 2 kroner av utbyttet vil komme tilbake.

Selskapet venter driftsinntekter på 560 til 600 millioner dollar i 2010 og det er under estimatet til Danske Markets på 625 millioner dollar, men over konsensus på 548 millioner dollar.

- Vi finner det noen skuffelser i kvartalstallene, men er positive med tanke på utsiktene, utbyttet og tilbakekjøpsprogrammet av aksjer, skriver Eriksen.

Han viser til at de trolig ikke vil gjøre noen betydelige estimatendringer på bakgrunn av rapporten, og tror at TGS har vært forsiktige med guidingen på grunn av nedgangen i oljeprisen. Danske Markets tror det kan komme oppgraderinger av guidingen i løpet av året. De mener at konsensus anslagene på 2010 og 2011 burde komme opp på bakgrunn av rapporten.

Danske Markets har en akkumuleranbefaling og kursmål 135 kroner på TGS.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken