Før fornøyelsesparker fikk kjipe ting på plass som en helse, miljø og sikkerhets-ansvarlig, var det en park i USA jenter og gutter som ønsket det kunne finne "det lille ekstra".

Flere dødsfall

Fornøyelsesparken "Action Park" i New Jersey var lenge kjent som parken som tøyde de fleste sikkerhetsgrenser til det ytterste. Parken åpnet dørene i 1976 og over årenes løp bygget den seg et rykte for å være direkte dødelig, skriver The Telegraph. På et tidspunkt skal "Action Park" hatt mellom fem og ti alvorlige ulykker hver dag.

Blant attraksjonene i parken var den fryktede "Alpine Slide" - en slags "bob-bane" i betong som de besøkende suste nedover på kjelker. Høres moro ut, men skal man tro noen av dem som turte å kaste seg utfor var det ikke uvanlig at kjelkene sporet av betongløypen, noe som ofte førte til oppskrapte lemmer.

Andre vanlige skader i parken var hodeskader etter personer hadde stupt i bassenger fylt med for lite vann, nesten-drukninger i bølgemaskinen og at personer som satt fast i vannsklier på grunn av for lite vann.

Etter seks dødsfall, der i blant flere drukninger og ett hjerteinfarkt, søksmål og mye negativ presse, stengte "Action Park" dørene i 1996. Parken gjenåpnet senere under navnet "Mountain Creek Waterpark", men dårlig rykte og konkurranse fra andre parker gjorde at den "nye" parken aldri kom seg ordentlig på bena.

"Jeg overlevde Action Park"

Mange hadde nok glemt alt om dødsparken, men de "gode" minnene kom strømmende tilbake hos mange da en dokumentar om parken spredte seg på nett i 2013.

Sønnen til mannen som startet parken på 1970-tallet, Andy Mulvihill, så en mulighet for å tjene penger og kjøpte tilbake fornøyelsesparken da han merket en økende interesse for gjenåpning. Til den amerikanske avisen New York Post sier Mulvihill at ikke alle har dårlige minner fra den famøse parken.

- Konklusjonen er at alle som pleide å besøke Action Park husker det som et fantastisk sted. Folk stopper meg aldri for å fortelle meg hvor forferdelig fornøyelsesparken var. De gode minnene vinner over de vonde, forteller den nye parkdirektøren.

Alle er nok ikke enige med parkdirektøren og Buzzfeed har blant annet samlet sammen noen grøsserhistorier fra parkens storhetstid.

Til tross for at "Action Park" og Mulvihill forteller at de har oppgradert parken til dagens sikkerhetskrav, vet de å utnyttet sitt gamle rykte som verdens dødeligste fornøyelsespark.

I den gjenåpnede parken selges blant annet t-skjorter med trykket "Jeg overlevde Action Park".

Likte du denne artikkelen? Del den og følg oss på Facebook.

HTML EMBED