(SIDE2:) Tom Hanks er denne uken premiereklar som modig kaptein i «Captein Philips». Vi hyller en av våre favorittskuespillere med å ta en nærmere titt på en av hans beste filmer.

«Forrest Gump» er Ukens klassiker.

Les alle artiklene i serien Ukens klassiker.

HTML EMBED

- Bill Murray, John Travolta og Chevy Chase takket nei til å spille tittelrollen. Travolta har senere fortalt at han angrer på avslaget, mens Chase hevder at manuset var dårlig og at Tom Hanks har forandret det i ettertid.

- Tom Hanks takket ja etter å ha brukt halvannen time på å lese manuset. Hans eneste krav var at filmen måtte være historisk korrekt.

- Se hvordan Hanks kunne møte John F. Kennedy.

HTML EMBED

- Kurt Russell skal ha gitt stemme til Elvis Presley i filmen. Rollen er ikke kreditert.

- Nicole Kidman og Demi Moore ble invitert på audition for rollen som Jenny, men var ikke interessert.

Se Tom Hanks audition for rollen:

HTML EMBED

- Ice Cube avslo rollen som Bubba, fordi han ikke ville spille dum.

- Her kan du se noen feil i filmen - presentert på tysk.

HTML EMBED

- Den unge Forrest Gump ble spilt av Michael Conner Humphreys. Han valgte bort et liv som barnestjerne og fullførte utdannelsen, før han gikk inn i militæret i 2005. I 2008 avsluttet han militærkarrieren, og ble interessert i å prøve seg som skuespiller igjen. I 2011 fikk han en rolle i «Pathfinders: In the Company of Strangers», hvor han spiller soldat. I dag er han 28 år gammel.

- Hanna Hall spilte den unge Jenny. Hall er i dag 29 år gammel, og har spilt i filmer som «The Virgin Suicides» og «Halloween».

- Se hvordan de lagde åpningsscenen med fjæren:

HTML EMBED

- I scenen hvor Forrest skal holde en tale i Washington, blir mikrofonen skrudd av, så ingen hører hva han sier. Hanks har fortalt at replikken var: «Sometimes when people go to Vietnam, they go home to their mommas without any legs. Sometimes they don't go home at all. That's a bad thing. That's all I have to say about that».

- Regissør Robert Zemeckis brukte kunst som inspirasjon for uttrykket i filmen. Blant annet er scenen hvor Jenny kaster stein på huset hun vokste opp i, inspirert av Andrew Wyeths maleri «Christina’s World».

- Forrest Gump har øynene lukket på alle fotografier i filmen.

- Parken hvor Forrest Gump sitter på en benk og forteller sin historie, er Chippewa Square i Savannah, Georgia. Benken er fjernet og plassert på Savannah History Museum.

- Filmen er basert på en bok av Winston Groom fra 1986. Flere ting fra boken er fjernet i filmen, blant annet Forrests karriere som wrestleren The Dunce, at han reiser ut i verdensrommet og lander i Papua New Guinea - hvor han holdes fanget av kannibaler i fire år og blir venn med en ape, at han blir proff sjakkspiller og at han har en skuespillerkarriere i Hollywood.

- Noen ting i filmen er ikke med i boken, som at Forrest må bruke skinner på beina som barn og at han løper gjennom USA.

- Robert Zemeckis sønn spiller gutt på skolebussen til den unge Forrest.

- Forrest Gump er en solid ping-pong-spiller, men Tom Hanks var ikke like god. Ping-pong-scenene er derfor spilt inn uten ball, og ballen er klippet inn i ettertid.

HTML EMBED

Kilder: IMDb, The-write-stuff.com, Femalefirst.co.uk, IbTimes.com, YouTube, Wikipedia (I), Wikipedia (II), Notstarring.com