Gå til sidens hovedinnhold

Forretningsmenn tiltalt for grovt skattesvik

To forretningsmenn fra Mysen og Bærum er tiltalt for grovt skattesvik ved å ha unnlatt å føre opp drøyt 41 millioner kroner i selvangivelsen.

Skatteunndragelsene skal ha skjedd i årene 2006 til 2012, skriver Finansavisen.

Politiet beslagla blant annet flere Porscher, en motorsykkel og en båt da de sammen med folk fra skatteetaten gikk til aksjon hjemme hos de to mennene før jul i 2012.

De to skal ha ført store beløp til stråselskaper i utlandet. De skal deretter ha brukt utenlandske betalingskort for å få ut penger i Norge under skattemyndighetens radar. Det var et prosjekt for å avsløre nettopp denne typen kortbruk som avslørte mennene.

Fredrik Berg forsvarer en av mennene. Han skriver i en SMS at klienten «stiller seg uforstående til tiltalens omfang. Hvordan han forholder seg til detaljene i anklagen, vil han forklare for retten når saken kommer opp.» Den andre forsvareren sier han ikke har fått snakket med sin klient og ikke vil kommentere saken.

Strafferammen for grovt skattesvik er inntil seks års fengsel. I tillegg venter en klekkelig skatteregning dersom mennene blir dømt. (©NTB)

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken