Gå til sidens hovedinnhold

Forsiktig optimisme blant meglerne

Et håp er tent blant meglerne etter årets første visningsrunde i boligmarkedet.

Nettavisen har gjennomført en ringerunde til Oslos eiendomsmeglere for å lodde stemningen etter årets første helg med visninger.

– Vi har hatt en del boliger ute i helgen, og responsen har vært helt grei. Men vi ser litt av den samme utviklingen som vi hadde i høst: For sentrumsobjekter er interessen nesten fraværende, mens det for gode objekter ellers er ganske ok, sier daglig leder Soliman Sarwar hos Privatmegleren Panorama på Nordstrand til Nettavisen.

Les også:Ny nedtur for boligprisene

Normalt er det først andre helgen i januar at kjøpere og selgere er fullt og helt tilbake etter juleferien. Men noe aktivitet har det vært den første helgen.

10 på visning

Sarwar opplyser at han har 10 stykker på liste etter visning på halvparten av en tomannsbolig på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand. Sarwar tror det blir et greit marked i januar, men ser ikke for seg noen økning i prisene.

Hos Eie Eiendomsmegling på Sagene er det forsiktig optimisme å spore. Daglig leder Eirik Eggen Heltorp har tro på at januar kan bli bra.

- Vi har hatt en god del besøk på helgens visninger, men det er selvsagt vanskelig å si noe så tidlig på en mandag, sier Eggen Heltorp hos Eie Eiendomsmegling på Sagene.

(Artikkelen fortsetter nedenfor).

Også hos Nordvik & Partners er det optimisme å spore:

- Positivt overrasket

- Jeg er positivt overrasket etter første runde, men må ta forbehold om at det kan komme mange eiendommer ut på markedet den andre helgen i januar, sier eiendomsrådgiver Kjetil Nilssen i Nordvik & Partners til Nettavisen.

Nilssen har hatt to leiligheter ute i helga. På den ene - i Vidarsgate på Bolteløkka - var det 10 stykker på visning. I Landingsveien ved Røa var det 6-7 stykker som møtte opp.

Mer usikker er megler Runar Haugland hos Areal Eiendomsmegling på Grünerløkkka. Han har selv ikke hatt boliger ute i helgen, og er usikker på utviklingen nå i januar.

- Vi er usikre. Vi håper at tilbudet ikke blir altfor stort, men frykter at det kommmer mye ut nå som ikke ble solgt før jul, sier han til Nettavisen.

Tror ikke på prisoppgang

Fagansvarlig Aase Brit Haavik hos Exact Eiendomsmegling på Bislet ttror heller ikke den vanlige januareffekten med prisoppgang i årets første måned kommer i år.

- Det var ikke vedlig fullt på de visningene vi hadde i helgen, selv om det var bedre enn i desember. Det er veldig mye ute på markedet nå, og vi tror ikke på noen prisoppgang i januar, sier hun.

De fleste meglerne har fortsatt tro på prisoppgang for året som helhet. De tror på en oppgang i området 0-5 prosent.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis