Sukkerholdig drikke har vi for lengst fått med oss ikke er så heldig for kroppen, og energidrikker er ikke det spor bedre, kan det vise seg.

Les også: Derfor skal du ikke blande alkohol og energidrikker

Ifølge en forskningartikkel publisert i vitenskapstidskriftet "JAMA" i samarbeid med American Heart Association's Scientific Sessions kan så lite som én boks med energidrikke ha riktig så negative effekter på kroppen.

Testpersonene i studien fikk i seg 4,8 desiliter energidrikke som inneholdt koffein, taurin og andre tilsetninger. Wikipedia opplyser at "taurin er en organisk syre (avledet av aminosyre) som mennesker og dyr danner i gallen" og som "i den senere tid blitt en populær ingrediens i energidrikker, for eksempel Red Bull."

Les også: 10 grunner til at bacon er sunt for deg

Effekten var alarmerende. Selv den relativt lille mengden med drikke kunne gi kortvarige endringer hos voksne mennesker som over tid kan øke risikoen for hjertefeil, skriver Live Science.

Studien viste at blodtrykk og nivået av noradrenalin økte betraktelig hos testpersonene etter at de hadde drukket energidrikken. Noradrenalin er som adrenalin et katekolaminhormon som produseres og frigjøres fra binyremargen.

Den samme forskergruppen har tidligere funnet at energidrinker kan øke blodtrykket til helseskadelige nivåer, men poengterer samtidig at en mer omfattende studier må gjennomføres å bekrefte resultatene i den nye undersøkelsen. 25 personer deltok i studien.

Enn så lenge kan vi bare anbefale å ta seg en øl isteden. Eller champagne.