Gå til sidens hovedinnhold

Filmer sin egen død og legger det ut på Youtube

- Et stort øyeblikk i verdenshistorien.

Hennes navn er Navenna Shine of Seattle, og hun er en grunnleggeren av den religiøse bevegelsen og forskningsprosjektet (hvem hadde trodd man en gang ville bruke de to ordene i samme setning?), Living on Light.

Navennas tro er basert på breatharianisme, som ifølge Wikipedia er troen om at menneske ikke trenger mat og vann for å overleve, kun energi fra sollys.

Derfor har seattlekvinnen satt i gang sitt seks måneder lange prosjekt der hun vil filme og ha direkteoverføring av sitt daglige liv uten noe form for inntak av næring. Kameraene er der også for å dokumentere at hun ikke jukser i løpet av prosjektet. Dessverre har teknologien sviktet henne så langt og ført til at direkteoverføringen lar vente på seg. Heldigvis er hun meget ivrig på sin Youtube-konto, skriver nettsiden Gawker.

HTML EMBED

Fant mat i skapet

Navenna er hundre prosent overbevist om at kroppen vil overleve kun på sollys, og bryr seg lite om tidligere forsøk som har, a) endt ved at personen har blitt avslørt som bløffmaker eller b) ført til at mennesker har dødd.

På 90-tallet vokste det nemlig fram en gruppe mennesker som også var sterkt dedikert til breatharianisme. En av frontfigurene var en australsk kvinne ved navn Jasmuheen (født Ellen Greve).

Jasmuheen påsto også at hun kun trengte sollys for å komme seg gjennom dagen, og skal blant annet ha sagt «jeg kan gå flere måneder der jeg ikke inntar noe annet en kopp te i ny og ne. Min kropp går på en annen type næring».

2

Etter uttalelsene ble Jasmuheen fulgt av TV-kameraer som skulle dokumentere hennes utrolige evner, men forsøket ble raskt avbrutt da reportere fant lager på lager med mat hjemme hos henne. Den «utvalgte» hevdet selv at maten var til hennes ektemann.

Endte i døden

I 1999 gjorde hun et nytt forsøk på å overbevise omverden, og lot seg intervjue og filme av den australske versjonen av nyhetsserien, «60 Minutes». Forsøket var å leve på et hotellrom i en uke uten mat og vann.

Forsøket ble avbrutt allerede første dagen, da Jasmuheen mente hotellrommet hun bodde på lå for nærme en trafikkert vei, noe som medførte til stress som gjorde det vanskelig for kroppen og ta imot nok sollys. Etter tre dager ble forsøket flyttet til roligere omgivelser fjellene utenfor byen. Fire dager senere, uten mat og vann, bestemte legen Berris Wink at nok var nok og krevde at forsøket ble avbrutt med fare for liv og helse.

Ifølge legen var Jasmuheen ekstremt dehydrert, slet med å prate og pupillene hennes var unormalt utvidet.

I etterkant av programmet mente derimot forsøkskaninen at resultatet av prosjektet ikke var riktig, og hevdet at hun hadde flere tusen følgere over hele verden som gjorde dette hver dag uten store problemer.

Dessverre for Jasmuheen var det noen problemer.

Flere av hennes følgere døde nemlig som følger av å hennes «ernæringsråd», blant annet en australier bosatt i Skottland og en tysk førskolelærer.

Selv fraskrev lederen alt ansvaret og hevdet at hun ikke kunne holdes ansvarlig for hva hennes følgere gjorde.

Dette går bra

Nå er det altså en ny kvinne som mener hun besitter de samme evnene, og hun er allerede godt i gang.

Navennas YouTube-konto viser at prosjektet har pågått i over tretti dager, noe som har ført til et vekttap på hele ni kilo så langt.

De fleste av oss vil nok riste på hodet over forsøket, men for Navenna er dette blodig alvor. Hun er nemlig lei av alle skeptikerne og besserwissere, og skriver på sin hjemmeside at dette forsøket skal en gang for alle bevise at det er mulig å leve uten mat og vann.

- Yogis (hellige menn innen hinduisme og andre sørasiatiske religioner) har i flere tusen år hevdet de kan leve kun på lys. (...). Problemet med dette er at vi ikke tror på det. Vi hører om det, men hvordan kan det være mulig å tro på en person som sier de ikke spiser? Selv familie og venner tror ikke på dem. Løsningen er veldig enkel. Vi må teste det ut. Det er dette jeg ønsker med «Living on Light». Å teste det skikkelig ut. Den eneste måten å bevise dette på er ved å gjøre det.

HTML EMBED

Navenna skriver også at eksperimentet er «et stort øyeblikk i verdenshistorien».

Side3 ønsker henne lykke til.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken