Gå til sidens hovedinnhold

Forstår ikke kristen-sjokket

Teologiprofessor forstår ikke hva kristne oppfatter som blasfemi i De sju dødssyndene på TV 2.

Store deler av det kristne Norge har reagert med sjokk og vantro på at TV 2 har valgt å sende programmet De sju dødssyndene med Kristopher Schau. Men de sju dødssyndene har ifølge teologiprofessor intet med kristendommen vi i Norge er knyttet til.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tror ikke på syndene

- De sju dødssyndene er en katolsk oppfinnelse som kom ganske så sent. Det står ikke om dem i bibelen heller, forklarer pensjonert teologiprofessor Jacob Jervell til NA24 Propaganda.

Ifølge Jervell ble dødssyndene funnet opp i det tredje århundre som pedagogiske kjøreregler.

Hvor er blasfemien?
- Hvorfor reageres det så sterkt når dette handler om katolsk tro og ikke protestantisk?

- Det vet jeg ikke. Det kan være at de oppfatter det som blasfemi, men jeg skjønner ikke hvor det ligger. I så fall må det være at han kommer til helvete, en fremstilling av dødssyndene burde man jo være glad for å få, sier Jervell som selv ikke har sett programmet, men har fått med seg debatten.

- Dette er en av vanskeligste sakene jeg noensinne har hatt. For det er så liten forståelse for det religiøse i norsk presse. Det at man lager en programserien for å komme inn i helvetes innerste sirkler er å gå for langt. Det er helt riktig i at dette er katolsk og ikke har noe med oss å gjøre, sier generalsekretær i den kristne organisasjonen Familie og medier, Geir Magnus Nyborg, til NA24 Propaganda.

Lukt åt helheim
Og Kristopher kommer til helvete selv om han vil søke tilgivelse i sitt siste program i serien, skal vi tro Jervells kunnskaper.

- Poenget med dødssyndene er at de er utilgivelige.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud