Gå til sidens hovedinnhold

Første dødsfall på Everest

Den norske Everest-ekspedisonen kan fortelle at de gikk forbi en død mann på vei opp til framskutt basisleir i helgen.

Her kan du se ruten på nordsiden av Mount Everest

Dermed har Mount Everest allerede krevd årets første liv. TVNorges administrerende direktør Morten Aass, som er med på ekspedisjonen, sier til TV-kanalen at de passerte en død japaner på veien opp Mount Everest, skriver everest2005.no.

Trolig har han falt i en bresprekk, og døde senere av skadene. Men hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Det skal også være ytterligere ett dødsfall blant Everest-ekspedisjonene. Heller ikke denne meldingen er foreløpig bekreftet.

Explorersweb melder om at de første evakueringene har startet - allerede før enkelte har nådd basisleir. Noen av ekspedisjonene melder at de har kommet over klatrere som er elendig utrustet, og helt ute av form til å klatre Mount Everest.

Den norske ekspedisonen har nå etablert seg i den framskutte basisleiren (ABC). Her forteller Marius Flygind om veien opp:

- Etter en uke med dårlig mage og hyppige dobesøk, ble jeg endelig kvitt elendigheten onsdag i forrige uke. Samme dag fikk jeg også besøk av mine foreldre i Narvik Base Camp. Ettersom både formen og humøret var på topp, var det ingen tvil om at jeg ville bli med på første tur opp til ABC.

- Torsdag gikk vi sammen med 40 yak-okser oppover mot ABC i strålende vær. Turen til ABC er meget lang (rundt 23 km) og med 1.200 meter stigning. Derfor har vi lagt en mellomcamp mellom BC og ABC. Vi hadde blitt fortalt at det var en kort og grei tur til mellomcampen, men det må ha vært fra en som var mye bedre akklimatisert enn oss. Vi synes det var en lang tur, og kom ikke frem før det var mørkt, sier han til ekspedisjonens hjemmeside, www.everest2005.no.

Bildet er tillatt brukt av www.amical.de

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken