Gå til sidens hovedinnhold

- Første gang nett og papir behandles likt

Kulturministeren etablerer ny støtteordning.

Ordningen skal være et viktig insentiv for å øke kvaliteten i utviklingen av nyhets- og aktualitetsinnhold.

- Kritisk journalistikk av høy kvalitet er en av grunnpilarene i et demokratisk samfunn, sier kulturminister Hadia Tajik i en pressemelding.

Staten har et ansvar for å sikre ytringsfriheten, rettssikkerheten og et levende demokrati. Her spiller pressen en helt avgjørende rolle, fortsetter meldingen.

Alle skal få

- Det er derfor ønsker kulturdepartementet å innføre en ny prosjektstøtteordning for kvalitetsjournalistikk. Vi vet at det koster å grave. Og vi vet at det ikke er viljen det står på, men pengene. Her kan staten bidra, fortsetter Hadia Tajik.

Den nye støtteordningen for kvalitetsjournalistikk skal være en plattformnøytral prosjektstøtteordning der journalister og redaksjoner kan søke om støtte til ulike graveprosjekter. For å sikre armlengdes avstand til staten, skal ordningen ikke forvaltes av Kulturdepartementet.

Historisk

Kulturdepartementet tar sikte på at ordningen skal være virksom fra 2014 og en nærmere innretning av ordningen vil presenteres i statsbudsjettet for 2014.

- Dette er fremtidsrettet og bra fra kulturministeren, og kan virke som en stimulans til å skape kritisk kvalitetsjournalistikk som «ikke lønner seg» rent økonomisk, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

- Det er så vidt jeg vet det første støttetiltaket som likestiller internett med papirmediene, fordi det bryr seg om journalistikken – ikke om den står på nett eller på papir, fortsetter Stavrum.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken