Gå til sidens hovedinnhold

Første trådløse film vist

Den første filmen vist med trådløs internett-teknologi er vist i en hytte under Sundance-festivalen. Til og med Pamela Anderson overvar begivenheten.

Visningen av den tidligere motefotografen David Chappelles dokumentar «Rize» skjedde helt trådløst i en hytte i en av Salt Lake Citys skibakker.

Som telefonens oppfinner
Filmen ble streamet over fra Intels hovedkvarter i Oregon og vist på storskjerm med meget bra lyd.

- Jeg føler meg som Alexander Graham Bell, sa David Chapelle under visningen. Det hører med til historien at han var så glad at han søndag morgen ble arrestert og tiltalt for fyll.

Ifølge Wired News var det ingenting som tydet på at filmen surret og gikk flere hundre mil fra prosjektoren. Kvaliteten i både lyd og bilde var upåklagelig. Intel brukte teknologi som fikk overføringen til å gå 20 ganger fortere enn ved vanlig ADSL.

Kan ikke enes
I flere år har Hollywood kranglet om et digitalt visningssystem som faktisk vil sørge for at problemer med for eksempel piratkopiering kan reduseres kraftig. Men foreløpig har ikke de forskjellige filmstudioene klart å enes om ett system og dermed heller ikke klart å få ned kostnadene ved å bygge ut digital kinofremvisning.

Det er imidlertid på det rene at det er den veien det går, også for kinoer her hjemme. Bergen Kino og andre har tidligere avholdt digitale visninger, blant annet av DreamWorks' filmer som «Oppdrag Nemo».

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken