Gå til sidens hovedinnhold

Forteller om sine dansetabber

Dina falt av misunnelse, Terje fikk danse-nei av dronningen, Tom brakk armen og Anita føler seg flinkest på fest.

(SIDE2): Les de morsomme danseopplevelsene til kjendisene i «Skal vi danse» her på side2.

Søndag braker det løs på Oslo Plaza - ti kjendiser skal konkurrere om å vinne det direktesendte programmet «Skal vi danse».

Her forteller deltakerne hva de gruer seg til og hva som er det verste som kan skje.

De avslører også deres tidligere danseflauser.

  • Se også bildespesial nederst på siden

FINN SCHJØLL:
Aldri på et dansegulv
- Jeg gruer meg mest til de siste dansetrinnet. Det verste som kan skje har ikke noe med «Skal vi danse» å gjøre. Jeg har ingen ting å fortelle om danseflauser, for jeg har ikke vært på dansegulvet før, forteller Finn Schjøll.

DINA KAROLINE KONGERUD:
Misunnelig på dansekollega
- Jeg gruer meg mest til det sekundet vi faktisk blir introdusert og skal danse... Det er en mulighet for at seks uker med øving går rett i glemmeboksen på bare noen korte sekunder. Det verste som kan skje er at akkurat det. Jeg glemmer alt og får en form for innvendig panikk, sier artisten Dina.

Hun forteller også gjerne om den sjarmerende historien fra en av hennes første danseoppvisninger.

- Jeg husker veldig godt en danseoppvisning jeg hadde da jeg var ganske liten. Kanskje rundt seks år. Jeg danset ved siden av en jente med blonde krøller og rød kjole med paljetter. Jeg syntes hun var så utrolig fin og ønsket meg kjolen hennes. Dessverre ble jeg litt for opptatt av det så jeg falt midt i en dans. Jeg tror sjelden jeg har følt meg så flau. Det verste var at hun i den røde kjolen smilte og svingte seg videre... Jeg er glad jeg slipper å bekymre meg om alle de andres kjoler når vi står på dansegulvet denne gangen, smiler Dina.

«Så når jeg skal på do må jeg bruke 5 minutter på å kneppe av meg buksen»

Terje om kjole og hvitt

TERJE SPORSEM:
Ville danse med dronningen
- Gruer meg ikke til så mye egentlig. Det må i så fall være klærne vi skal ha på oss under valsen. Jeg har fått spesialsydd kjole og hvitt, og med nesten heldekkende bukse. Så når jeg skal på do må jeg bruke 5 minutter på å knappe av meg buksen. Den kan heller ikke brettes ned. Buksen må legges ned på anklene. Det blir sikkert litt rart å stå ved siden av meg i ett pissoaret, sier komiker Terje Sporsem.

Så fortsetter han.

- Det verste må vel være om bandet plutselig spiller i tredobbelt tempo. Føler meg ikke flink nok til å begynne å speed-valse, sier han.

Så fortsetter komikeren med å fortelle om møtet med dronning Sonja.

- Det var litt flaut den gangen jeg ville be opp dronningen til dans, på en gallamiddag under byjubileèt i Ålesund. Jeg ble bryskt avvist av livvaktene, men er sikker på at hun kunne fått den kuleste dansen ever. Nå kan hun bare sitte der og danse wienervals med Prins Charles. Hvor gøy kan det være? undrer Sporsem.

GURI SCHANKE:
Alltid hjem før dansen
- Jeg gruer meg mest til om jeg husker trinnene og klarer å holde balansen. Det verste som kan skje er at jeg kommer helt ut av det eller detter, forteller skuespiller og sanger Guri Schanke.

Hun husker godt at hun en gang på syttitallet krasjet i en heftig swing.

- Jeg fikk en albue i nesa og brakk litt av nesebenet. Vi danset bare swing eller disco. Det var aldri snakk om noe selskapsdans.

Etter hvert har jeg stort sett gått hjem før dansen begynner, sier hun.

TOM A. HAUG:
Billedhuggeren knuste armen
Cæsar-skuespilleren gruer seg ingenting til «Skal vi danse».

- Jeg gleder meg. Det verste som kan skje er at vi glemmer å ha det moro, sier Tom A. Haug fra Hotel Cæsar.

Hans verste mareritt på dansegulvet var da han brakk armen.

- Jeg danset som dame med en billedhugger. Billedhuggere er sterke, og jeg brakk armen, forteller han.

«Jeg har lite erfaringer fra dansegulvet utenom fest. Og da føler en seg alltid så bra...»

Anita Moen

ANITA MOEN:
Føler seg flink på fest
- Jeg både gruer og gleder meg til søndag. Gleder meg til å kjenne spenningen, gruer meg til om det ikke skulle fungere, og at jeg ikke får til noe og alt blir bare tull, sier langrennsløper Anita Moen.

Hun har ingen erfaring fra dansegulvet.

- Ikke hatt så mye muligheter til flauser på dansegulvet, da jeg har lite erfaringer fra dansegulvet utenom fest. Og da føler enn seg alltid så bra....., forteller Anita.

SIGNY FARDAL:
Bare for gøy
- Jeg gruer meg egentlig til absolutt alt og skal bruke tiden frem til sending på å overbevise meg selv om at dette egentlig bare er gøy. Det er neppe særlig festlig å falle midt i dansen. Men nå har jeg sagt dette så mange ganger, at det kommer nok til å skje. Jeg kan ikke huske noen spesielle flauser, men så har jeg da også holdt meg langt unna selskapsdans¿frem til nå, sier sjefsredaktør i Elle, Signy Fardal.

OTTO ROBSAHM:
Redd for å miste dansepartneren
- Det blir skummelt å danse foran så mange mennesker når alle vet at jeg er en ordentlig amatør. Å svinge en hammer er langt fra å svinge en nydelig dame. Det verste som kan skje er at jeg mister eller skader min dansepartner Michelle under fremføringen. Jeg har ingen flauser å fortelle om, for jeg har jo nesten ikke danset, sier handyman Otto Robsahm.

SIMEN AGDESTEIN:
Psyka ut ved avslag
Sjakktrener Simen Agdestein bare gleder seg til å danse.

- Det blir kjempekick. Men det har vært skrekkfylte stunder, der jeg heller så meg begravd i sengen under puter og dyner. Uansett har jeg innsett at det ikke er noen vei tilbake. Man kan jo bli slått ut, så mye verre enn det er det ikke, sier han.

Simen var trolig også den største pysen på dansegulvet før «Skal vi danse».

- Jeg har knapt beveget meg på et dansegulv. Turte ikke å by opp noen på den tiden mulighetene var der. Jeg ble helt psyka ut de gangene jeg overvant frykten, og likevel bydde opp noen, men så fikk avslag. Så jeg har ikke så mye å fortelle faktisk, spøker han.

KATRINE MOHOLT:
Gruer seg til superkort kjole

Katrine Moholt er kjent fra «Jakten på kjærligheten». Nå gruer hun seg til å danse i frekke kjoler.

- Jeg gruer meg mest til å danse i en superkort kjole samtidig som jeg skal koordinere armer, bein og hode. Bjørn har laget en vanskelig koreografi og mye skal klaffe, og det bør det helst gjøre når det er direktesending... En annen ting er stiletthæler. Jeg er en typisk joggeskojente og ikke vant til høye hæler. Det er skikkelig vanskelig å danse på dem. Så det verste som kan skje er nok at vi rett og slett snubler og går rett i bakken, spøker Katrine.

- Når det gjelder tabber kan det nevnes en fra forrige dansetrening med Bjørn. Han setter på flotte latinamerikanske rytmer, og jeg sier: «Dette er det jeg forbinder med cha, cha, cha.» Han svarer: «Dette, Katrine, er samba...». Ellers svingte han på meg kink i nakken, og jeg fikk min aller første idrettskade noensinne. Jeg måtte til kiropraktor.

Les også:

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken