Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt ingen streikeavklaring

Faren for streik blant de statsansatte er ikke over i Bergen. Meklingen pågår fortsatt, over tolv timer på overtid.

Akademikernes brudd får i første omgang ingen konsekvens for Bergen. De tar i første omgang ut medlemmene ved politidistriktene i Oslo, Salten og Sogn og Fjordane, samt Mattilsynet i Ålesund, i streik. Men ved en opptrapping, vil også politiet i Bergen rammes i løpet av få dager.

- Jeg er forberedt på en langvarig streik. Nå er vi skikkelig forbanna, sier leder i Akademikerne Stat, Knut Aarbakke i en pressemelding.

Men selv om politiet i Bergen ikke rammes av streiken hos Akademikerne, er det fortsatt uvisst om Bergen slipper unna politistreik. Politiets Fellesforbund er medlem i Unio, og de sitter fortsatt i mekling.

Fører ikke dette frem, går 130 politifolk i Bergen ut i streik.

- Blir det streik, kommer 80 mann samt 50 i sivil her i politiet i Bergen til å bli tatt ut. Samtlige ledere, seksjonsledere og arbeidsledere blir tatt ut, personell i MC-gruppen til trafikkpolitiet, deler av arrestfunksjonen og noe av styrken på Flesland som vil føre til at det blir bedrenset Schengen-kontroll, sa Jan M. Skulstad, leder i Politiets Fellesforbund Hordaland til iBergen.no tirsdag.

Ingen avklaring
Arbeidstakerorganisasjonene LO-Stat, YS-Stat og Unio mekler fortsatt, over tolv timer på overtid. Det var ventet at de ville gi et svar rundt klokka 12.30, men dette møtet er foreløpig utsatt på ubestemt tid. Partene på Riksmeklingsmannens kontor er ifølge TV 2 Nyhetene optimistiske, og tviler på at det vil bli noen storstreik. Men den endelige beslutningen lar altså vente på seg.

Når disse meklingene er avgjort på den ene eller andre måten, går meklingen i kommuneoppgjøret inn i sluttfasen. Resultatet i meklingen for de statsansatte får betydning også for meklingen blant de kommuneansatte.

Det vil derfor kunne drøye en tid utover dagen før vi får svar på om det blir streik blant de kommuneansatte i Bergen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg