Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt transport-trøbbel

Årets Iditarod nærmer seg med stormskritt, og Bjørnar Andersens transportproblem har ennå ikke løst seg.

Rett før jul var Bjørnars organisator Kjetil Backen lettere frustrert over situasjonen.

- De foregående årene har Team Norway reist med cargofly fra Gøteborg - direkte til Fairbanks med alle bikkjene og utstyret. Men denne ruta eksisterer ikke lenger. I Alaska har gutta egen bikkjebil som venter på dem, fortalte Backen til TV 2 Nettavisen 19.desember.

I dag håper Backen at problemet løser seg så snart som overhodet mulig.

Litt om Iditarod:

  • Løpet starter i Anchorage 4.mars og løperne ventes å være i mål ni døgn senere i Nome ved Beringhavet.
  • Norske Robert Sørlie fra Hurdal har vunnet det prestisjetunge løpet to ganger, i 2003 og 2005.
  • Det første Iditarod ble arrangert i 1973 og Martin Buser innehar tidsrekorden i løpet da han brukte 8 dager, 22 timer, 46 minutter og to sekunder i 2002.
  • I det aller første Iditarod-løpet i 1973 brukte vinneren Dick Wilmarth 20 timer, 49 minutter og 41 sekunder på turen.
  • Bjørnar Andersen bor på Hanå Gård ved Østmarka/Siggerud hvor han trener sine 20 alaskahuskyer frem til verdens mest berømte hundesledeløp.

- Vi avventer situasjonen og satser på at det skjer noen i løpet av noen timer eller dager. Jeg kan ikke si så mye mer om situasjonen enn at vi hovedsakelig jobber med å reise fra Tyskland, avslører Backen overfor TV 2 Nettavisen.

Beste førstegangskjører
Bjørnar deltok for første gang i verdens mest berømte hundeløp i fjor da han kom inn til en sensasjonell 4.plass og ble tidenes beste «Rookie» eller førstegangskjører.

Bjørnar planlegger, ifølge nettstedet hurdal.com, å reise til Alaska med det beste hundespannet som noen gang har forlatt norsk jord. Flere av huskyene er fra hans onkel og treningskamerat Robert Sørlies vinnerspann i 2005.

Vil vinne
Lørdag 4.mars bør Bjørnar og resten av Team Norway være på plass i Anchorage sentrum for da går nemlig startskuddet for Iditarod 2006. Verden lengste sledehundløp er på mer enn 1800 kilometer og går tvers igjennom Alaskas villmark. Bjørnar Andersen er norges store håp i sporet og han satser på å kopiere sin onkels triumf fra 2005.

- Jeg kjører for å vinne, forteller Bjørnar til nettstedet friluftsliv.no

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken