Gå til sidens hovedinnhold

Forventer DN-smekk

To av «golddiggerne» forventer at PFU feller Dagens Næringsliv.

Det var i mars i år at Dagens Næringsliv var på byen med unge kvinner avisen omtalte som «golddiggere». Blant annet skal avisen ha betalt barregningen for kvinnene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ny felling
I august ble avisen felt i den første av to klager i «golddigger-saken» for å ha betalt regningen. Nå skal saken opp igjen med nye klagere og denne gangen er det dømmekraft og intervjusituasjonen Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal ta stilling til om var på kanten av god presseskikk.

- Jeg forventer at de blir felt en gang til. For selv om dette er to selvstendige saker så har de en del til felles, sier advokat Per J. Olsen til NA24 Propaganda. Han representerer de to kvinnene som har klaget avisen inn for PFU.

Tiden etter oppslaget skal ha vært tøff for de to kvinnene.

- Det fremkommer også av klagen at det har vært veldig tøft for dem, både i forhold til familie, venner og kolleger. Alle nære relasjoner til de to er blitt påvirket av oppslaget, sier Olsen.

Holdt seg inne
Blant annet skal oppslaget ha ført til at de har hatt vegring for å gå ut.

- Det er en todelt konsekvens. Blant annet konkrete ting. I tillegg kommer det at alle som blir utsatt for denne type journalistikk oppfatter de fleste situasjoner som ubehagelig, for de vet ikke hva leserne tenker og snakker om bak deres rygg. Uansett hvor de går eller hva de gjør vet de ikke hva som blir sagt om dem. Det har medført at de har trukket seg tilbake fra det vanlige sosiale livet og holdt seg inne. Over en lengre periode ville de ikke vil gå ut, sier Olsen.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album