Gå til sidens hovedinnhold

De ti kuleste fotballklubbene

Holder du med en av de stiligste, kuleste og tøffeste fotballklubbene i verden? Sjekk her.

(SIDE2): Å diskutere hvilken fotballklubb som er best er nærmest bortkastet tid. Stort sett vinner alltid det beste laget til slutt.

Når det gjelder listen under, som det britiske motebladet for menn - Arena, har satt opp kan nok diskusjonen bli noe heftigere. De har nemlig kåret de 10 stiligste fotballklubbene i verden. Så enten du er fotballfan eller ikke - her er de 10 klubbene:

Ajax
Denne nederlandske klubben har vunnet det aller meste i sitt hjemland, og i årene mellom 1969 og 1973 var de også i fire europacupfinaler. Deres totaalvoetbal (totalfotball) med blant annet Johann Cryuff ble forbildet for så mange da og senere. Ajax har ifølge Arena både kulheten og en drakt som er nærmest legendarisk i sin stilrenhet.

Boca Juniors
Arena kaller dette den perfekte fotballklubben, både på grunn av deres historie, deres plassering og deres stadion. I tillegg har klubben gitt spillere som gutten som kom fra slummen - Diego Maradona.

Athletico Bilbao
Denne klubben er det baskiske fotballklubben i Spania. Kall den spansk når du er der og få bank, hvis du er heldig at du slipper med det. Klubben har også kun baskiske spillere, eller hadde - helt til de begynte å handle i Sør-Amerika og ikke lenger ble like suksessrike. Andoni Zubizzaretta er en av de legendariske spillerne fra klubben.

Napoli
Dette er Italias Liverpool. En arbeiderklasseklubb som blir mobbet av stort sett alle andre. Midt på 80-tallet ble mange år med middelmådige resultater snudd. Mannen som snudde det? Diego Maradona. Arena mener at drakten som Napoli spilte med på 80-tallet er tidenes fotballtrøye.

Real Madrid
Verdens viktigste fotballklubb, i hvert fall om man skal tro Arena. De har vel egentlig vunnet alt, gjort alt og - solgt alt. Å snakke om legendariske spillere i Real Madrid vil bli som å snakke om gode skiløpere fra Norge. Det er mange. Arena mener likevel den beste av de alle var Alfredo di Stefano. I tillegg til å være suksessrik kan Real Madrid design. Alt med klubben er gjennomtenkt.

Liverpool
Liverpoolfansen er den fansen som reiser mest i Europa, det vil si at de har aller flest bortesupportere. Når de i tillegg er fansen med flest sanger, og mest kreativitet sier Arena at fansen, samt deres helrøde drakter, gjør at dette er den eneste engelske klubben på listen som spiller i Premier League.

Leeds United
For det gjør ikke denne tidligere storheten. Leeds var den første klubben i England som skjønte det med merkevare, og var datidens Manchester United og Chelsea. Eric Cantona spilte kun 295 dager i klubben, men hvis man mener at hans storhetstid var i United så man ikke hans kamper for Leeds.

LA Aztecs
USA og fotball? Ja, LA Aztecs var deleid av Elton John og både George Best og Cryuff har spilt for klubben. Så selv om New York Cosmos hadde Pelé og Beckenbauer så kjøpte Aztecs de kule spillerne.

Red Star Belgrade
Gjennomført, klassisk kommunistisk design gjør denne klubben til gjennomført tøff og hard. Arena mener de er det klart råeste (i positiv forstand) laget som har kommet fra østenfor Berlin, og de har sannsynligvis rett.

AS Monaco
Denne klubben er fra et lite fyrstedømme, men spiller i den franske serien. Det var her Wenger lærte å være smart, og her Klinsmann og Barthez virkelig tjente sine penger. I tillegg hadde de en gang en ung, rask spiss som het Thierry Henry. (Vi nevner ikke John Arne Riise).

Bayern München
Dette er den tyske Manchester United, med over 12 millioner supportere. Noen av verdens beste spillere har kommet fra klubben som også har skjønt det der med design. Mye takket være hjelp fra Adidas.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter