Gå til sidens hovedinnhold

Lurer du på hvorfor damene krangler om dette?

Her har du kanskje grunnen.

(SIDE2): De siste dagene har det vært stor ståhei i bloggverden og kommentarfelt. Fire dager etter at Caroline Berg Eriksen (26) fødte sin lille datter Nelia, la hun ut et bilde av seg selv i bare undertøyet - og viste fram en mage som ikke hadde antydning til å nylig ha vært hjemmet til en liten baby.

Og det fikk både andre bloggere til å etterligne bildet, samt kommentarfeltet til å flomme over - mange sinte, såret og om hvor dumt det er å legge ut et slik selvportrett og skulle være et forbilde.

LES OGSÅ: - Denne debatten skal vi ta

Mannfolka - de få som har (orket) å kommentere - har lurt på hva i granskauen jenter egentlig bruker tiden og hjernecellene sine til.

Vel, her har du muligens svaret. For en ny undersøkelse fra England viser at damer - i snitt - bruker en måned av året på å tenke på hvordan de ser ut. Vi damer er altså vilt opptatt av hvordan vi selv ser ut og fremstår - så kanskje ikke så rart vi da også vurderer andre kvinners kropp, klær, hår, sminke og utseende.

Tjukk eller ikke tjukk

For kviser på haka, oppblåst mage, fett hår og vinterblek hud er bare noe av det vi hunnkjønn bekymrer oss over når det kommer til utseendet vårt.

Så mye tid bruker kvinner i snitt på å tenke på utseendet i løpet av en uke:

Hva man skal ha på seg – 50 minutter

Om dagens antrekk ser ok ut – 1 time og 32 minutter

Hvorvidt valkene er dekket til – 1 time og 26 minutt

Hvilket undertøy man skal bruke – 39 minutter

At man er for tykk – 1 time og 46 minutter

At man er for tynn – 22 minutter

Føler seg oppblåst – 1 time og 1 minutt

At puppene er for små – 32 minutter

Kviser – 56 minutter

Ujevn hudfarge/flekker – 50 minutter

For blek hud – 36 minutter

Krusete/fett hår – 57 minutter

Totalt bruker kvinner i snitt 12 timer og fire minutter i uka på å bekymre seg og tenke på utseendet sitt.

(Kilde: dailymail.co.uk)

2000 kvinner var med i undersøkelsen, og det viser seg at kvinner i snitt bruker 627 timer og 28 minutter på å tenke på hvordan de tar seg ut. Eller over 12 timer i uka.

Mye av tiden går til å lure på hva man skal ha på seg, og deretter bekymre seg for hvordan antrekket ser ut på, utover dagen. Det kvinner bruker mest tid på, er tanken på om man ser tjukk ut eller ikke – hele to timer og 46 minutter – hver uke.

En time og 26 minutter i uka går til å dekke til (imaginære) valker – åtte av ti kvinner sier de ofte har dager de bare vil dekke seg til, uavhengig av hva de faktisk ser i speilet.

I den andre enden av skalaen, å tenke på at man ser for tynn ut, bruker jenter 22 minutter i uka på.

Huden er vårt største organ, så slikt sett kan man skjønne den er viktig. Men damene bruker altså to timer og 22 minutter i uka på å bekymre seg over kviser, at man har for blek farge og rynker.

Topp til tå

Håret er selvsagt også viktig – å våkne med krusete eller fett hår er spesielt kjedelig når man har dårlig tid. En tredjedel av hunnkjønn sier de tenker på hvordan manken ser ut, og bruker i snitt 57 minutter på å vri de små grå over det.

Selv undertøyet skaper hodebry. 39 minutter i uka bruker vi jenter på å tenke på hvilken truse og BH som tar seg best ut.

Og klærne vi velger å ha utenpå der, velges ut fra hvor selvsikre vi føler oss til enhver tid. I det minste gjelder det for 82 prosent av oss. Ni av 10 sier og at de tar på seg klær som skjuler det de er minst fornøyde med.

Alle anledninger er selvsagt ikke like viktige. Å være gjest i bryllup er det som tar mest tid å planlegge i forhold til antrekk, hår og sminke, deretter følger en fest og en tur på byen.

Men mange kvinner sier også at lunsj med venner, en ny date og en tur på byen kan påføre dem uker med stress og tankevirksomhet, i jakten på å sette sammen det perfekte antrekket.

48 prosent sier de nok bruker for mye tid på å bekymre seg over utseendet ...

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser

Kommentarer til denne saken