(SIDE2): 26-åringen har ikke hatt på mobilen på over 1 uke.

Ikke er PR-stunt

Da en av Norges mest leste bloggere, Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen, la ut et bilde av seg selv fire dager etter fødselen, vakte det stor oppmerksomhet både på Facebook og i bloggverdenen.

Sjeldent har et bilde skapt så mange reaksjoner og debatter, men nå sier hovedpersonen selv at hun ikke hadde postet bilde om hun kunne gjort det om igjen:

«Ja, det har tatt fullstendig av. Jeg synes det er synd at noen tror det er et pr-stunt, for om jeg kunne gjort dette om igjen, hadde jeg ikke postet det», svarer den nybakte moren til en leser på Fotballfrues facebookside.

«Det har vært så mye styr og jeg har hatt mobilen av i over 1 uke. Men for all del, jeg føler likevel at jeg har fått frem poenget mitt, uansett hva jeg gjør er det jo feil. Jeg så feil ut da jeg var gravid, før graviditeten og nå etter. Vi må akseptere at folk er forskjellige og at dette er meg», fortsetter Caroline Berg Eriksen.

BAKGRUNN: Her er Fotballfruen fire dager etter fødselen

Vekker internasjonal oppmerksomhet

Bildet har skapt både humoristiske etterligninger på Instagram og en stor debatt, spesielt blant kvinner som syntes Berg Eriksen gikk over streken i forhold til kroppsfokus og det å være et forbilde for andre jenter.

- Denne debatten skal vi ta, sa blant annet blogger Victoria Simoné Fjeld.

- Dette er ikke noe å strebe etter, sa en jordmor til Side2 og skrev at det overhodet ikke er vanlig å smette så til de grader tilbake i form så kjapt etter fødselen.

I helgen nådde den Englands største avis The Daily Mail. Også australske news.com.au har skrevet om bildet.

Svarte på kritikken

Mandag var den populære bloggeren med i et innslag på det amerikanske TV-showet «Good Morning America», et av USAs største morgenshow med millioner i seertall.

«Siden mandag har jeg avvist alle henvendelser fra media angående både Nelia og det mye omtalte bildet, men når Good morning America ringer må jeg bare stille opp», skrev Fotballfrue før TV-innslaget.

Der ble hun videointervjuet om bildet hun la ut av seg selv, fire dager etter at 26-åringen fødte datteren Nelia. Intervjuet var det første hvor hun kommenterer oppstyret i etterkant av Instagram-bildet.

- Jeg synes alle kvinner skal være stolte, uansett hvordan de ser ut etter en fødsel, sa «Fotballfrue» og forklarte at kroppen var tilbake slik den var før graviditeten i løpet av svært kort tid.

- Rett etter fødselen, sånn omtrent tre minutter etterpå, følte jeg meg som meg selv igjen, fortalte Berg Eriksen.