Gå til sidens hovedinnhold

Fotballheltens søster videre

Broren Alex er fotballidol - nå håper Christine Valencia på å bli popidol. Dette er andre gang hun prøver seg i Idol, men denne gangen har hun fått sangtimer.

(SIDE2): Den 23 år gamle småbarnsmoren fra Bergen gikk videre i fredagens Idol-sending, og jublet av pur glede.

Broren Alex Valencia ble kåret til årets fotballspiller i eliteserien i fjor - i år håper Christine at det er hun som går til topps. Ikke på fotballbanen, men på Idol-scenen.

Stiller sterkere
- Det er surrealistisk å være videre. En deilig følelse. Etterpå begynte jeg å tenke på at jeg var like glad i fjor og likevel ikke kom videre, men det må jeg bare distansere meg fra, sier Christine til side2.

Også i fjor prøvde hun seg i Idol, men røk ut fra konkurransen da det gjensto 50 deltakere. Bergensjenta mener hun er bedre rustet i år:

- Jeg tror det. Jeg har et psykisk overtak. I fjor visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, sier hun.

Hyling og skriking
For tiden er nervene i høyspenn før hun skal prøve å komme seg videre i Idol-sirkuset. Det vanskeligste er å stagge nervene.

- Det er litt skummelt. Det er veldig mange som er flinke i år. Akkurat nå går det mye i sangtimer hos sangpedagog, og masse hyling og skriking her hjemme, sier hun.

- Jeg lærer litt om pusteteknikk, som hjelper mot nervøsiteten. Det er den jeg sliter mest med, sier Christine, som i dann og vann har fått sangtimer i løpet av året som er gått siden forrige «Idol»-forsøk.

For nervøs
Nettopp nervene var også ankepunktet fra en av dommerne.

- Tre av fire ville sende meg videre, men jeg fikk høre at jeg ikke burde være så nervøs ettersom jeg hadde vært med en gang tidligere, sier hun.

Christines musikalske platform er R&B, soul og pop, og det er innenfor dette segmentet hun beveger seg også i «Idol».

Når hun onsdag skal kjempe om en plass i delfinalene i Idol, kliner hun med Lauryn Hill-varianten av klassikeren «Can't Take My Eyes Off of You».

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien