(SIDE2): Strandløvene Heidi Klum og Jessica Alba vet hvordan de skal bruke mobilkameraet sitt.

- Begge kvinnene har vist frem sexy selvportretter av seg selv på Twitter den siste uken, og de ser enda bedre ut enn de allerede gjør ved hjelp av kameratriks, skriver Daily Mail.

Det er mye som går inn i det å få det tilsynelatende perfekte spontane bildet. Vinkler, poseringer, bakgrunn og lyssetting er alle viktige faktorer.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

En riktig teknikk kan få deg til å se en størrelse mindre ut. Gjør du det feil kan du ende opp med dobbelhake, røde øyne eller et kamera-opp-i-nesa bilde.

Fotograf Dan Kennedy arbeider daglig med fotografi, og vet hvordan man får frem sitt beste på et bilde. Han har blant annet fotografert Angelina Jolie, Keira Knightley, Cheryl Cole og Abbey Clancy. Han forteller at du ikke trenger å være en proff for å få tatt en flott bilde, og at bilder tatt med mobilkamera ofte er de beste fordi er tatt i øyeblikkets hete.

Her deler han sine beste triks, som han kaller de ti bud, slik at du også kan få vist deg fra din beste side:

1. Benytt deg av optiske illusjoner

- Heidi Klum og Jessica Alba har begge benyttet seg av optiske illusjoner, og har dermed vist frem kroppene sine på best mulig måte. Å ta et bilde av kroppen sin ovenfra er et populært strandperspektiv ford det får bena til å se lengre og tynnere ut, og det får brystet til å se større ut fordi det er nærmere kamera. Heidi har også kuttet en del av kroppen sin (den høyre delen) noe som fjerner centimeter umiddelbart. Jessica har også beskjært en del av kroppen sin, den nedre halvdelen vises ikke. Å se mindre av folk gjør at man automatisk tror de er tynnere, sier fotografen.

2. Alltid se glamorøs ut

- Kjenidiser legger ofte ut bilder av seg selv selv like etter de har blitt fikset for en fotoshoot. Du har kanskje ikke et team av profesjonelle frisører og makeup-artister, men ta bilder når du har pyntet deg og er klar for en kveld på byen. Ta altså bildet på starten av kvelden, da er du ofte mer «polert», sier Dan.

3. Husk poseringen

- Dette er en gammelt triks som fotografer og modeller har brukt i mange år, og denne poseringen er slankende: Stå litt på siden, pust inn og plassert hånden på hoften din. Når du står sidelengs så ser du alltid tynnere ut enn om du står rett foran kamera. Rommet mellom hoften og armen din gir deg former.

4. Velg en enkel bakgrunn

- En enkel bakgrunn gjør at du skiller deg mer ut. Du kan for eksempel gjøre som Millie Mackintosh og stille deg foran en murvegg. Millies hvite kjole krever oppmerksomhet fordi det ikke er noen mønster som disrtaherer seeren.

5. Det er fint å være brun

- Om du ikke klarer å tone kroppen din, gjør den mørkere! Solkysset hud ser ofte bedre ut på bilder, og siden kvaliteten på mobilbilder ikke kan garanteres, så vil en dypere hudtone forbedre sluttresultatet. Se bare på Sam Faiers, sier fotografen.

6. Bruk apper

- De forskjellige filtrene og effektene kan gjøre det mest kjedelige bildet kult. Alexa Chung elsker å bruke Instagram og Hipstamatic for å gi sine bilder en retrostil. Selv elsker jeg å bruke Snapspeed sine effekter.

7. Husk på lyssetting

- Smarttelefoner er ganske begrensede når det kommer til lyssetting. Ta derfor helst bilder i dagslys. Lyset sent på ettermiddagen gir et nydelig gyldent lys, som får alt til å se bedre ut.

8. Beskjær bildet

- Et bilde som er beskjærer motviet nært er mer effektfult, spesielt når det er mye som foregår i bakgrunnen. Dette er også en fin måte å få vist frem sminke og hår, som Katie Price og Lauren Goodger. De tar ofte nærbilder.

9. Pass på vinkelen

- For å få et flatterende halvfigurbilde, bør man alltid ta bildet ovenfra. Dette gjør at dobbelhakker og poser under øyne forsvinner. Du ser også lengre og tynnere ut. Om du tar et bilde i helfigur bør du få en venn til å bøye seg ned, og ta bildet nedenifra, da vil bena dine se lengre ut.

10. Du kan alltids gå for sort-hvitt

- Om alt annet har gått galt, og du likevel har lyst til å publisere bildet, så kan en sort-hvit effekt ofte redde bildet. Monokrome bilder er flatterende for alle, sier Dan.