Gå til sidens hovedinnhold

Fra Bosnia til norsk modellkarriere

Melissa Nalo er født og oppvokst i Bosnia, men flyktet til Norge som tiåring. Nå satser hun på norsk modellkarriere, men har fortsatt sterke bånd til hjemlandet.

Melissa Nalo kom til Norge som flyktning fra Sarjaevo for 10 år siden, som tiåring.

- Når jeg tenker på det så føles det som om det var i går, likvel: Tiden går utrolig fort, og mye har skjedd med meg siden da, sier hun.

Når hun flyktet til Norge visste hun veldig lite om dette kalde, lille landet:

- Som barn visste jeg lite om Norge, bare at det lå langt vekk. Jeg visste at det var veldig kaldt og jeg trodde også at pingviner gikk rundt i gatene.

Til Jæren

Når hun kom til Norge ble hennes familie plassert i et flyktningemottak på Jæren:

- Det var en rar opplevelse å komme fra å ha egen leilighet, restaurant og frisørsalong som familien eide til et mottak. Vi var i et fremmef land, delte et mottak med utviklingshemmede personer og et hus med folk fra veldig mange forskjellige land og verdensdet. Vi hadde ett rom for oss selv, hele familien.

Samtidig som hun var i mottaket begynte hun på skole.

- Jeg gikk på skole like ved og lærte norsk. Etter ett år og noen måneder flyttet vi til Rennesøy hvor vi bodde i over fire år. Det var en stor overgang fra å bo i Sarajevo som var en stor by til en liten øy med 2000 innbyggere, men det gikk greit etterhvert.

Hjemlandet

Melissa har fortsatt stor kontakt med hjemlandet:

- Jeg reiser hjem hver eneste sommer og vinter, noe jeg har gjort de siste seks årene. Det er bare noe jeg må gjøre. Jeg har masse familie og venner der, som jeg savner masse. I tillegg bor min far der. Familien min er veldig blandet. Min bestemor er katolikk, min far er muslim og bestefar er serber. Det er en rar blanding.

Akkurat nå studerer Melissa barnevernspedagogikk, og har en klar drøm:

- Jeg drømmer om å drive et barnehjem, og skal tra praksis i SOS Barnebyer i Sarajevo.

Her finner du Modelljakten

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene