Gå til sidens hovedinnhold

Fra toppscorer til servitør

Frode Johnsen startet sesongen som RBKs målscorer. Nå har han tatt rollen som servitør – for Steffen Iversen.

TRONDHEIM (TV 2 Nettavisen): ROSENBORG-SANDEFJORD 3-1:

- Når jeg ikke scorer selv, er det jo greit å sørge for at lagkameratene putter ballen i nota. Steffen fikk ballen servert på sølvfat både da han headet inn 1-0 og da han satte inn sitt andre for dagen, smiler Frode Johnsen, RBK-spissen som har vist seg å være et funn som indreløper.

I søndagens oppgjør mot Sandefjord var han banens klart beste spiller; arbeidsom, kreativ og pasningssikker.

- Jeg synes det gikk bra, spesielt i første omgang. Da fungerte hele laget, og vi kjørte regelrett over motstanderen. Ingenting å si på at vi ledet 2-0 ved pause. Vi var rett og slett mange ganger bedre enn Sandefjord, sier trøndernes nye midtbanesliter, som virkelig har markert seg i rollen som vikar for skadde Roar Strand.

Klapper sammen
Når andre omgang blir tema for samtalen, sukker han imidlertid tungt.

- Vet ikke hva som skjer, men vi klapper totalt sammen. Helt umotivert slipper vi gjestene inn i kampen, og da Chister (Basma) misser stygt og nærmest gir Sandefjord reduseringsmålet i gave, ser det nesten ut som om vi får panikk. Dette setter sitt preg på spillet vårt en periode, og den ene feilen avløser den andre. Vi er rett og slett ute og kjører. Heldigvis klarer vi å ta oss sammen og ro i land tre poeng, oppsummerer han.

Johnsen legger ikke skjul på at en relativt mager poengfangst i de første kampene denne våren har lagt et visst press på trønderne.

- Vi har nok merket at det ikke har gått helt på skinner den siste tida, og at folk nå forventet at vi skulle begynne å vinne kamper. Sånn sett gjorde denne seieren utrolig godt. Tror uka vi har foran oss blir atskillig artigere enn den vi har lagt bak oss, smiler Frode Johnsen, og får et velfortjent skulderklapp av Per-Mathias Høgmo.

Må bli mer robuste
- Frode glitret i dag, og skal ha mye av æren for at vi vant. Han la ned en formidabel arbeidsinnsats, sier Rosenborg-treneren.

I likhet med spillerne har nok også han følt et visst press de siste dagene.

- Vi får glede oss over seieren og over at vi skapte mange målsjanser. Ingen tvil om at vi vinner fortjent, sier Høgmo, som imidlertid ikke kan ta kvelden helt uten bekymringer. Det mannskapet hans presterte etter pause var til tider elendig.

- Måten vi slapp Sandefjord inn i kampen på, var rett og slett horribel. Helt unødvendig å rote det til på denne måten. Spesielt betenkelig er det at det blir noe panikkaktig over laget når vi blir presset. Ingen tvil om at vi fortsatt har et stykke vei å gå når det gjelder den mentale biten. Vi må rett og slett bli mer robuste, sier Høgmo, som likevel mener at møtet med Sandefjord ble en opptur sammenlignet med forrige oppgjør på Lerkendal.

- Mot Molde dominerte vi fullstendig i 90 minutter og tapte. I dag var vi ute å kjøre en periode, men var likevel såpass mye bedre enn Sandefjord at det ble full pott. Akkurat det må vi være fornøyd med, sier Per-Mathias Høgmo.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken