Gå til sidens hovedinnhold

Framtida er her

Ryktene har gått lenge om hva den unge gruppa Mopti har på lager. Her kommer bekreftelsen.

Mopti
Logic
Jazzland Recordings/Universal

Både kvalitativt og kvantitativt er hersker det liten tvil om at det står bra til med de nye generasjonene norske jazzmusikere. Til tross for det er det noen som stikker seg ut og legger lista ekstra høyt. Slik har det vært med forventningene til bandet Mopti som oppstod på Musikkhøgskolen i Oslo i 2008 – bare noen dager etter at de fem møttes uten å kjenne spesielt til hverandre fra før. Siden har de holdt sammen og etter at de vant den prestisjetunge Jazzintro 2012, har mangt og mye skjedd med bandet.

Mopti, som består av Kristoffer Eikrem på trompet, Harald Lassen på tenor- og sopransaksofon, David Aleksander Sjølie på gitar, Christian Meaas Svendsen på bass og Andreas Wildhagen på trommer, har turnert mye i både inn- og utland og fått mye mer enn høflig mottakelse i tunge publikasjoner som Jazzwise og The Guardian, spilt på seg mye erfaring og jobba fram et repertoar som viser fram et unikt bandsound og fem meget lovende musikanter.

Eikrem, Lassen og Meaas Svendsen står for komposisjonene, men det er utvilsomt hele kollektivet som står bak framdrifta og måten det hele har endt opp i debutalbumet “Logic”.

Her får vi alt fra meditative, søkende låter til melodier med et trøkk som får tankene til å vandre til et av slutten av forrige århundres heftigste band, Masqualero. Det skulle ikke forundre meg om de fem unge herrene i Mopti, forresten oppkalt etter ei Don Cherry-låt, har lytta mye til Andersen, Balke, Brunborg, Christensen og Molvær, men Mopti er kun inspirert av de fem store – de har så avgjort lagt ut på sin egen reise.

Mopti gir oss tøff, moderne, impulsiv og hele tida spennende og innovativ akustisk jazzmusikk anno 2013. De er på veldig god vei til noe helt eget. Mer modenhet, mer tøffhet og litt lavere skuldre kommer garantert til å ta de til et enda høyere nivå neste gang. Her er nemlig potensialet intet mindre enn formidabelt.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken