(SIDE2:) Ofte faller ikke eplet langt fra stammen. For eksempel er det enkelt å se at Tom Hanks' sønn Colin er i slekt med sin far, men kanskje ikke før du ikke ser dem sammen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Noen skuespillerbarn har blitt mer kjente enn sine foreldre. Mens andre ikke er fullt så kjente og må klare seg på egenhånd. En berømt far eller mor kan være en fordel, men også en ulempe i bransjen.

Flere skuespillere har ikke samme navn som sine foreldre. Det er derfor ikke alltid like lett å gjette opphavet. Andre velger bevisst å bytte navn- En av de dårligst skjulte «hemmelighetene» i amerikansk filmbransje er for eksempel at Nicolas Cage egentlig er en Coppola.

Jason Schwartzman og Talia Shire


Talia Shire er aller mest kjent som kona Adrian til Sylvester Stallones Rocky gjennom alle filmene. Adrian er Rockys støtte. Jason Schwartzman, kjent fra sitt samarbeid med Wes Anderson og Judd Apatow og filmer som «Rushmore», «The Darjeeling Limited» og aktuell i «Funny People», er hennes eldste sønn.

Og som et apropos til Nicolas Cage, så er Talia Shire også en Coppola.

Han spilte også mot Kirsten Dunst i «Marie Antoinette», og hvem regisserte den? Jo, Sofia Coppola, hans kusine.

Toby Stephens og Dame Maggie Smith

Mange vil huske Toby Stephens som Bond-skurken Gustav Graves i «Die Another Day».

Nylig så vi ham også som Edward Rochester i TV-dramatiseringen av «Jane Eyre». Stephens har en mye mer berømt mor, nemlig professor McSnurp fra Harry Potter, eller Dame Maggie Smith. Tobys far er avdøde Robert Stephens.

Colin Hanks og Tom Hanks

Da Colin Hanks dukket opp første gang, var det som en ikke navngitt kar i farens egenregisserte «That Thing You Do». Colin er Toms sønn fra første ekteskap. Far ga ham også en rolle som soldat i den store serien «Band of Brothers», men det var «Roswell»-serien som gjorde Colin virkelig kjent, og den hadde ikke pappa Hanks noe å gjøre med i det hele tatt. Siden har unge Hanks klart seg fint på egenhånd.

Ben Stiller og Anne Meara og Jerry Stiller

Anne Meara og Jerry Stiller er begge kjente størrelser fra scene, film og spesielt komedieserier på TV. Men så kom deres sønn Ben Stiller, og han er blitt enda mer kjent enn sine foreldre. Han har også arvet deres komiske sans. Stiller ble tidlig eksponert for skuespillermiljøet. I dag både spiller han i, produserer og regisserer egne filmer.

- Om foreldrene mine hadde vært...rørlegger, Gud vet hva det hadde blitt av meg, har Ben Stiller sagt.

Jennifer Aniston og John Aniston

Pappa John var ikke spesielt begeistret over at hans lille datter Jennifer aktet å følge i hans fotspor. John Aniston selv har hatt en blomstrende karriere i 509 episoder av «Days of Our Lives». Han er døpt Yannis Anastassakis, men byttet navn til Aniston da han kom til USA. Fars advarsler virket imidlertid mot sin hensikt.

- Det var nok noe i det han sa som fikk meg til å bli enda mer bestemt på å bli skuespiller, sier Aniston.

Olivia Wilde og Leslie Cockburn

Olivia Wilde har en stigende stjerne i Hollywood. 25-åringen er for tiden en av hovedrollene som Dr. Houses assistentlege Thirteen i suksesserien, og hun blir å se i nyinnspillingen av «Tron». Privat har Wilde det hun kaller en god ballast. Moren Leslie Cockburn er en kjent journalist fra «60 Minutes», og hun var en av de første kvinnene som ble uteksaminert fra Yale. Faren til Wilde er forøvrig journalisten Andrew Cockburn.

George Clooney og Nick Clooney


Og mens vi er på journalister, så har også George Clooney en dyp beundring for sin far, Nick Clooney. En mann som var med på å forme opplysnings-TV i USA. Slektskapet er ikke så ukjent, men far og sønns store samarbeid for flyktninger og Darfur er ikke fullt så kjent.

Og her kan du se om pappa Nick klarer å intervjue sønnen George

HTML EMBED

Sean Astin og Patty Duke


Sean Astin er kjent fra «The Goonies» og som hobbiten Sam i «Ringenes Herre». All oppmerksomhet ham til del - Astin har valgt å forfølge regissørkarrieren i TV etter den enorme hobbitsuksessen. Patty Duke, hans mor derimot, er svært så kjent for sine mange TV-dramaer og filmer. Faktisk så mye at hun har fått tittelen Dronningen av TV-drama. Pappa er John Astin, ikke en ukjent størrelse han heller.

OG DE MER KJENTE:

Nicolas Cage og Francis Ford Coppola


Nicolas Cage far, August Coppola, var professor. Cages onkel, Francis Ford Coppola, lagde «Gudfaren». Da Cage ville bli skuespiller, fant han ut at livet kanskje ble lettere om han ikke kom med hele Coppola-arven på skuldrene.

Emma Roberts og Julia Roberts

Emma Roberts skiftet ikke navn da hun skulle forsøke seg i tantens fotspor. Julia Roberts har imidlertid ikke hatt noe med niesens karriere å gjøre. Emma er datter av Eric Roberts, Julias bror som på 1980-tallet hadde en blomstrende karriere blant annet med filmen «Runaway Train». Pappa Roberts har imidlertid brukt år på å få bukt med sitt kokainproblem, og forholdet til søsteren kjølnet ganske kraftig i denne perioden. Emma Roberts derimot ser ikke ut til å stanse karrieren med det første-