Gå til sidens hovedinnhold

Frank Lowe trekker seg etter 22 år

Reklamelegenden Sir Frank Lowe (62) trekker seg fra Lowe & Partners, byrået han selv grunnla i 1981.

- Mitt hjerte vil alltid være i byrået mitt. Jeg er svært stolt av hva vi har oppnådd som reklamebyrå og har tillit til alt det den neste generasjon ledelse kan greie å oppnå, kommenterer Lowe i forbindelse med fratredelsen.

Mediaguardian melder at Lowe tidligere i år gikk ut av styret i Lowe-eieren Interpublic, men ble værende som konsulent og styreleder i byrået han selv var med å danne i 1981.

Frank Lowe startet hos J. Walter Thompson på 60-tallet, men ble landskjent da han ledet Collett Dickenson Pearce til et av Englands ledende på 70-tallet. Der arbeidet han blant annet sammen med den kjente filmregissøren Alan Parker, som har regissert filmer som Midnight Express, Fame, The Wall, Birdy, Mississippi Burning, Angel Heart og The Commitments.

Sammen med partneren Geoff Howard-Spink grunnla han Lowe Howard-Spink i 1981. I 1990 ble byrået rangert blant de ti beste i Storbritannia og blant de aller mest kreative i verden.

I 1991 kom amerikanske Interpublic inn som eier, noe som gjorde Lowe til millionær. I 1999 tok Lowe & Partners over Interpublics nummer to-byrå Lintas. Det gjorde Lowe til verdens femte største byrågruppering.

Lowe Lintas var likevel mindre enn storesøster McCann-Erickson og i 2001 ble det belastende navnet Lintas fjernet fra merkenavnet. Eieren Interpublic (IPG) har også blitt hardt rammet av nedgangen i bransjen, noe som blant annet har gått utover kredittstatusen til selskapet og påstander om bokføringskluss.

Advertising Age rangerte i fjor Lowe & Partners som nummer 17 blant byrånettverkene i verden, med en omsetning på 364 millioner dollar. I dag har selskapet kontorer i over 80 land (TRY representerer Lowe i Norge) og har mer enn 9.000 medarbeidere.

Frank Lowe vil bli erstattet av Adrian Holmes.

Her kan du lese mer om Frank Lowes karriere

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar