(SIDE2/SAGENE): Hovedinspirasjonen for merkets høstkolleksjon er Kubricks film «Eyes Wide Shut», med Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollene.

- Provosert
- Jeg så filmen «Eyes Wide Shut» for veldig mange år siden, og da jeg så den for første gang ble jeg utrolig provosert av den. Men så kom jeg helt tilfeldigvis til å se den igjen da vi var i starten av inspirasjonsprosessen, og da kunne jeg ikke skjønne hva det var som hadde provosert meg - den er jo så utrolig vakker og fortrollende. Jeg ble rett og slett veldig forført av den. Jeg elsker blandingen av det dramatiske, det skumle, det mystiske, og fremfor alt det førføreriske, sier sjefsdesigner Frank Remme til Side2.

Mørk, eksentrisk estetikk, magiske fester i flotte saler og maktspillet i disse mystiske sektene er rammene for kolleksjonen.

- Om jeg skulle peke på det elementet i filmen som har preget kolleksjonen mest må jeg si det maskerte ballet. Mye av det sorte og røde er hentet igjen, og man får en slags følelse av blod. Det er noe veldig dyrisk og forførerisk over sort og rødt sammen, sier han.

Hun er mystisk og sexy i androgyn smoking med skarpe skuldre, han kombinerer mørk marine med skarp sort og styler sin konfeksjon med masse tilbehør. Side2 kan ikke annet enn å leke med tanken om at klesmerke har latt seg inspirere av den mye omtalte triologien 50 Shades of Grey, for silhuetten spiller på den velkjente fetisjen om en dominerende kvinne, og en underdaning mann, noe som forøvrig ga et sexy preg på visningen.

Stylingtips?
Dressbuksen står helt tydelig i sentrum i Remmes kolleksjon, det samme store ytterjakker kombinert med digre håndvesker. Skulderputer, korsetter, teatralske snitt og synlige glidelåser var også blant det som utmerket seg. På bena hadde modellene, selvfølgelig, sexy hæler, og vi undret oss over om dette er et must for stylingen av kolleksjonen.

- Man må ikke nødvendigvis bruke hæler til plaggene, men jeg må få si at jeg synes det er noe veldig sensuelt og vakkert med høye hæler. Men selvfølgelig behøver du ikke gå med høye sko, det handler også mye om hvilke materialer du velger, hvordan du kombinerer stoffene, og hvordan du kombinerer fargene, forklarer han.

Se hele kolleksjonen her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

5435

Fargepaletten er mørk med aksentfarger i burgunder, flaskegrønn og mørk marine, og Remme har spesielt stor tro på det helsorte til våren.

- Det sorte for meg er virkelig på vei tilbake. Det blir som en kontrast til alt det helhvite vi ser nå. Jeg liker også grafiske kontraster, for eksempel sort og rødt sammen, sier Remme.

I tillegg til den nevnte filmen er kolleksjonen også inspirert av kunstnere som Chad Wy, Alexander Kosolapov og Marilyn Minter. Kolleksjonen består hovedsakelig av naturmaterialer som skinn, ull og jersey, samt viskose og modal blandinger.

På catwalken kunne man se tretten internasjonal modeller, som er flydd inn til Oslo for anledningen. Både Sessilee Lopez, Denisa Dvoracova, Denise Dvonkova, Veroinica Usyakova samt modellen og skuespillerinnen Paulina Nemcova var blant de vakre kvinnene som spankulerte nedover catwalken, og med dette viser merket at de satser høyt under moteuken i Tigerstaden.

Remme har mer enn 21 års erfaring fra utlandet. Han reiste til Italia som 17-åring og dro derifra videre til Paris for å gå på La Chambre Syndical de La Couture Parisienne. Han fikk erfaring hos Christian Lacroix og Christian Dior for han valgte å gå fra couture-verdenen til H&M og videre til WeSC før han startet som sjefdesigner hos Voice i 2011.

Ute i den store verden
Nettopp dette med å ha vært i utlandet tror han er en stor fordel for sin designerkarriere.

- Det at jeg reiste til utlandet når jeg var 17 år - det var en gullgruve for meg. Om man skal lykkes som ung designer er det viktig å komme seg ut i den store verden: Jeg ville se hvordan de store jobbet, og jeg ville få meg den erfaringen. Jeg hadde ikke tenkt at jeg kom til å bli så lenge i utlandet som jeg ble, eller at jeg skulle komme hjem når jeg gjorde det forsåvidt. Men livet har bare ført meg fra sted til sted, sier han.

Hvilke råd ville du ha gitt til en nyetablert designer?

- Det er greit at man har en nisje og vet hva man vil, men det er veldig lurt å også teste ut ulike deler av bransjen slik som jeg har gjort. Jeg har jobbet med alt fra streetwear, til H&M, og couture, og alt dette blir til sammen en totalsum som kan hjelpe en fremover.

Mer fra moteuken?
For Match-visningen ble 13 av 16 modeller i showet fløyet inn fra utlandet, er ikke norske modeller gode nok ? Kjendisene stilte i manntall på prisutdelingen Nåløyet på tirsdag, se alle antrekkene her. Hvem som stakk av med Nåløyet-prisene finner du her. Mandag stjal Ari Behn showet under Moods of Norway-visningen, nå blir han kalt kongelig hoffnarr og klovn. Vil du ta en titt på hovedattraksjonen mandag, nemlig den nye kolleksjonen til Moods of Norway så finner du den behørig dekket her. Åpningen av årets moteuke ble av den mer utradisjonelle sorten, kjendiskommentarene og bildene derfra ser du her

Det er mye som skal på plass før en visning, vi tok en titt backstage før showet startet. Se bildene her:

5434