Gå til sidens hovedinnhold

Frantzen-siktet rømte

Den ene siktede i drapet på Trine Frantzen kom ikke tilbake til fengselet etter perm.

(iBergen.no) Like etter klokken 16.00 onsdag fikk politiet telefon fra Bjørgvin fengsel om at 46-åringen var uteblitt fra fengselet etter en permisjon.

- Han er ikke kommet tilbake etter en perm, eller rettere sagt; han er ikke der han skal være. Men det er ingen dramtikk i det. Alle patruljer kjenner ham og ser etter ham. Han ansees ikke som farlig, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Siktet for drapsbistand
Ifølge Stiegler settes det ikke i gang en større leteaksjon etter 46-åringen. Politiet avventer nå en skriftlig anmodning fra fengselet om hvorvidt det er snakk om en rømning eller forsentkomming.

Mannen er siktet for å ha hjulpet til med å skjule liket av Trine Frantzen, mens den forsvunne kvinnens 32-årige samboer er siktet for selve drapet. I februar ble de begge pågrepet og fengslet. Allerede en måned senere ble de løslatt fra varetekt, men ettersom de begge allerede sonet dommer i fengsel da de ble pågrepet, ble de værende bak murene.

Savnet siden 2004
32 år gamle Trine Frantzen ble sist sett i mai 2004. Kvinnen bodde da på Søfteland og ble sist sett i tidsrommet 5. til 11. mai i Bergen sentrum.

Politiet fikk krass kritikk fra Frantzens familie, som mente de jobbet for tregt og ikke tok forsvinningen alvorlig, ettersom Frantzen på det tidspunktet var rusmisbruker. Først fire uker etter at hun ble meldt savnet til politiet, ble det gitt ut en etterlysning der politiet ba publikum komme med opplysninger.

Sist sett på Øvsttun
To måneder senere ble full drapsetterforskning innledet, etter at flere søk med både letemannskaper og hunder var resultatløse.

Ett år etter at hun forsvant, ble privatetterforsker Ola Thune satt på saken av TVNorge-programmet «Savnet», men Frantzen er ennå ikke kommet til rette, snart tre år senere. Thune klarte å spore hennes siste bevegelser til Øvsttunveien 25, hvor hun deltok på en fest kvelden før hun forsvant.

Kort tid etter TV-programmet, ble et nytt etterforskningteam opprettet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021