(SIDE2): Gutta i Franz Ferdinand har brukt det siste året på å spille inn ny plate, og gjør seg nå klare for slipp.

«Tonight: Franz Ferdinand» kommer 26. januar, mens singelen «Ulysses» slippes ti dager før.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Dannet i 2001
Til tross for at de regnes som et av de mest stødige bandene på den britiske danserock-himmelen ble ikke Franz Ferdinand dannet før i 2001. Vokalist Alex Kapranos samlet sammen trommis Paul Thompson, bassist Bob Hardy og gitarist Nick McCarthy og de spilte inn en EP.

Etter å ha jobbet med Cardigans-produsert Tore Johansson spilte de inn debutalbumet «Franz Ferdinand» og fikk en monsterhit med «Take Me Out» i 2004. De ble etterhvert hyllet opp i skyene og sammenlignet med alt fra The Beatles til Duran Duran og Blur, og gikk rett i studio for å spille inn oppfølgeren.

«Disco-beat guitar»
«You Could Have It So Much Better» kom høsten 2005 og var mer variert i stilen. Fra gitarbasert pop, eller «disco-beat guitar music» som de selv kaller det, inkluderte de større bredde i instrumenter uten å vike fra det de er kjent for - fengende beats og catchy refreng.

«Do You Want To», «Walk Away» og «Eleanor Put Your Boots On» var blant singlene som i tillegg gjorde det bra på egenhånd. Bandet dro på turnè og spilte for stappfulle lokaler helt til slutten av 2007. Og det siste året har de brukt på nytt materiale.

Franz Ferdinand blitt velkjente over hele verden uten de helt store skandalene på samvittigheten. Unntaket må være en opphetet diskusjon for noen år siden.

- Vi hadde en krangel i Paris backstage og det ble veldig blåst opp. Men det burde vi kanskje regnet med når vi kranglet foran 400 journalister. Vi er gode venner, og de som sier at de ikke krangler med sine venner lyver, fortalte Alex til Side2.
LES: - Vi er gode venner

- Som tenåringssex
Ifølge ryktene vil det nye albumet være preget av afrikanske rytmer, og Alex har bekreftet at det vil være catchy.

- Den forrige plata var... som en tenåring som har sex. Denne er litt mer selvsikker og litt mer dansevennlig, har han sagt.

Du kan høre den nye singelen på guttas MySpace-side her

1235

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!