(SIDE2:) Menn blir stadig mer opptatt av utseende. Stylist Erlend Elias mener likevel menn kan bli enda flinkere. Han gir rådene til hvordan gutta kan gjøre seg klare til strand- og shortsvær.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Nå er det sommer og det første man gjør når sola kommer fram er å ta på slippers. Når du kommer med ustelte tær og hår på tærne er det ingenting som er mer grusomt enn det. En fotpleie må gjøres - uansett! mener han.

Stylisten anbefaler ikke bare voksbehandling før sommeren. Han mener også øyenbryn bør nappes, huden skal renses og neglene stelles før ferien.

Her er noen behandlinger for menn:

ØYENBRYN:

- Jeg får stadig oftere mannlige kunder, sier øyenbrynstylist Fred Hamelten.

Bryneksperten holder til hos Jan Thomas Studio. Siden han startet opp i Norge har han merket en økning av menn som ønsker å fikse brynene. På kundelisten står alt fra lærere, ingeniører til finansfolk.

- Nå er det nye tider og alle vil se bedre ut, sier Hamelten.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Hamelten mener det er like viktig at brynene ser bra ut hele året, fordi øyenbrynene er rammen til ansiktet. Hamelten forklarer at det ikke finnes en regel som kan si noe om hvordan brynene bør være, men at det kommer an på hvert enkelt ansikt.

- Det finnes kun en form til hvert ansikt, og det gjelder både gutter og jenter. Mote forandrer seg, men det gjør ikke ansiktsproposisjoner.

Hamelten opplyser at menn ofte ønsker kun å «rydde opp», eller løfte brynene, mens noen også søker en mer perfekt og feminin form. Side2s testperson ønsker mer løft, men vil beholde lengden på brynene. Han får også påført en blåsvart og noe askebrun farge på sine bryn.

- Menn har oftere litt tykkere og mer rufsete bryn. De trenger ofte bare litt løft.

Et generelt tips til begge kjønn er likevel at man må kjenne sitt ansikt før man napper løs. Hamelten understreker at du må vite hvorfor og hvor du skal nappe, og ta litt på hvert bryn av gangen – slik at det blir likt. Noen ganger kan det hende du også trenger å klippe litt. Et annet råd er å nappe over brynene for å justere og få løftet ytterligere. Hamelten sier også at du må være nøye, ett hår for mye eller for lite kan gjøre mye.

Elias' råd til menn: - Brynene bør se ryddige ut. Bryn er det viktigste i ansiktet. Et ansikt uten bra bryn, er som en himmel uten stjerner.

ANSIKTSBEHANDLING:
- Menn er blitt mer opptatt av skjønnhet, før var det kun kvinner, men nå har vi en større bredde, sier klinikksjef og terapeut Anna Dysholm ved FACE IT.

Hun mener det er viktig at alle, og også menn, får en god rens av huden før sommeren.

- Menn barberer seg, så de får gjerne slitasje på huden og inngrodde hår og nupper. Det er viktig at de lærer å forberede huden for barbering. Menn har i tillegg gjerne en fetere hudtype enn kvinner, så de kan ha uren hud og kviser.

Dysholm anbefaler derfor en skreddersydd behandling for mannen, som inkluderer blant annet rens, damp som åpner porene, utklemming, peeling, serum og ansiktsmaske.

Spesielt kan en slik behandling være bra på sommeren fordi vi svetter mye, understreker Dysholm. Det fører til bakterier og uten en rens legger det seg bare utenpå huden.

- Det kan føre til kviser og sensitiv hud. I tillegg er en god solkrem viktig. Er du aktiv i solen bør du bruke faktor 20 pluss, skal du kun gå en tur i byen anbefaler jeg 15 pluss.

Elias' råd til menn: - Nordmenn er generelt opptatt av å bli brune. Går man med all eksos også videre hele vinteren så er det viktig å få en skikkelig dyprens og peeling av ansiktet.Huden trenger det etter en trasig vinter. Fargen sitter da i tillegg lenger og du får en jevnere farge.

- Når du soler deg er det også pent å vokse brystkassen. Og har du hår i nakken og rygg er det viktig å få det bort, i tillegg til nesehår og ørehår - det er krise, og må bort!

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

VOKS:
- Det er blitt mye mer vanlig at menn vokser seg, og det gjelder både ansikt, øyenbryn, rygg og bryst, sier Dysholm.

Hun tror økningen skyldes reklamen, og at menn er blitt mer opptatt av utseende. Klinikksjefen opplyser at de har alle typer menn som ønsker voksbehandling.

Vår testperson vokset legger og tær, men dette er ikke vanlig, understreker Dysholm.

- Det er ikke vanlig i det hele tatt at menn vokser bein. Det er en kvinnebehandling, rett og slett. Når menn gjør det så er det nok på grunn av at det føles behagelig, men ingen annen grunn. Men det hender at menn ønsker å vokse tærne før sommeren.

Elias' råd til menn: - Jeg valgte å vokse leggene mine fordi jeg synes det ser mer delikat ut. På sommeren går man mye i shorts og jeg synes det ser mer renslig ut, i tillegg til at du får en fin brunfarge. Det er freshere å enten vokse eller trimme hårene på leggene. I Norge er ikke dette vanlig, men ellers i Europa og USA så er det vanlig.

NEGLER:
- Vi merker at menn benytter seg mer av manikyr og pedikyr, de synes ikke det er så flaut lenger. Jeg tror det har å gjøre med at vi reiser mer, blant annet i Thailand, hvor man kanskje har tatt manikyr og pedikyr. Når man først har begynt å ta det så synes ikke menn det er flaut, og de kommer tilbake, sier medeier i Tone Lise Salongen, Tone Lise Forbergskog.

Hun understreker at mange menn har problemer med neglebåndene, og det er viktig å få de ordentlig stelt, i tillegg til at det gir en god velværefølelse og det er avslappende. Tone Lise sier også at mange synes det er flaut at de biter negler, og da kan en løsning for menn være å få lagt på kunstige negler.

- Vi legger på støp eller akryl slik at det går rett i tuppen, og ikke en forlengelse. Så blander vi farger lik neglen slik at det ikke synes. Å bite negler er en uvane. Hvis man tar fingeren i munnen etter en slik behandling så kjennes det at neglene er ordnet og man biter ikke. Mange menn har klart å slutte å bite.

Tone Lise forteller at det også er en del personer som spiller gitar som ønsker å forsterke og forlenge neglene.

- Noen mener det til og mer gir bedre lyd i gitaren, men det vet jeg ikke noe om, sier Tone Lise og ler.

I tillegg har hun ofte fotballspillere og ishockeyspillere på kundelisten.

- De kan gjerne få fotsopp og neglesopp og da har vi en terapeut som hjelper mot det.

Tone Lise mener også at menn er blitt flinkere til å stelle føttene fordi de oftere går med åpne sko nå enn før.

Neglelakk på den måten som vår testperson har valgt er imidlertid ikke vanlig blant menn, mener Tone Lise, men legger til:

- Noen kan ønske farger, men da er det kanskje rockegutter eller personer som har det som image. Men Antonio Banderas er flere ganger blitt avbildet med sort på hendene og tærne, sier hun.

Elias' råd til menn: - Jeg mener man må fikse neglene. Jeg har en kamerat som er politimann og veldig maskulin, han har akkurat stelt føttene og hendene. Han valgte imidlertid blank neglelakk. Alle kan gjøre det. Jeg valgte å lakke mine negler fordi det er blitt populært i USA og andre land som ligger foran Norge. Jeg bruker gelèlakk som er en lakk som holder i fire til seks uker. Neglene holder seg freshe, og jeg gikk for sort fordi det er mer maskulint.

MASSASJE:
Tone Lise anbefaler massasje for å gire ned til sommeren.

- Det kan være lurt med en skikkelig massasje for å komme i den avslappende feriemodusen. Ofte tar det tid før man klarer å slappe av, og massasje kan være hjelpen til å klare å koble helt av. En thaimassasje kan få bort bymodusen til folk, og gir en ordentlig strekking av muskler. Første gang anbefales halvannen til to timers behandling for å gå gjennom hele kroppen. Det kan gjøre litt vondt, men det er en ordentlig dyp massasje.

Elias' råd til menn: - Massasjen er en bonus. Etter vinteren og kulda så blir kroppen stram og musklene knyter seg. En god og dyp massasje før sommeren kan være fint for å slippe ned skuldrene og løfte hodet - så er du «ready to party!»