Gå til sidens hovedinnhold

Fredheim Holm ute mot HamKam

VALLHALL (vif-fotball.no): Daniel Fredheim Holm spiller ikke mot HamKam i kveld. - Daniel har en skade i foten som setter han utenfor i dag. Selv om andre medier melder noe annet er det ennå ikke stilt en endelig diagnose og vi må vente noen dager før vi kan anslå hvor langt skadeavbrekket blir, sier fysioterapeut i Vålerenga Fotball, Morten Johansen, til vif-fotball.no.

Neste kamp: Vålerenga – HamKam
Tippeligaens 10.runde, Ullevaal Stadion 4.juni 2008 kl. 19.00
Dommere: Tommy Skjerven, Kaupanger IL, Lars Erik Rype (AD), Lier IL og Ole Hermann Karlsen (AD), Tverlandet IL

Tabellposisjon
Vålerenga:
10 (3-24, målforskjell 9-10)
HamKam: 14 (1-2-5, målforskjell 6-16)

Form hjemme/borte
Vålerenga hjemme:
1-2-1, målforskjell 3-3
HamKam borte: 0-1-4, målforskjell 2-11

Tre siste kamper
Vålerenga:
0-2 (Lyn B), 0-0 (Bodø/Glimt H), 0-1 (Brann B)
HamKam: 0-0 (Lillestrøm B), 1-1 (Strømsgodset H), 1-2 (Fredrikstad B)

Vålerenga tar i mot Tippeligaens bunnlag, HamKam, i neste hjemmekamp. HamKam er nyopprykket fra Adeccoligaen og har fått en tung start på sesongen. De har kun tatt fem poeng på åtte kamper, men har i sine to siste kamper spilt uavgjort. Vålerenga på sin side har ett poeng på sine to siste kamper.

Statistisk sett har Vålerenga et godt tak på laget fra Hamar, og har vunnet ni av 15 kamper på eget gress. Totalt har Vålerenga tatt alle poengene i 17 av 30 innbyrdes kamper.

Gammel kjenning
Før årets sesong har HamKam hentet noen nye spillere. Forsvarsspilleren Arnar Førsund er nok den som kanskje er mest gjenkjennelig, ikke bare på grunn av håret og barten, men også fordi han som kjent gikk fra Vålerenga som Bosman-spiller foran årets sesong.

I tillegg har klubben hentet Pål Strand fra Lillestrøm, Olivier Karekzi fra svenske Helsingborg, Srdjan Urosevic fra iranske Esteghlal, Sebino Plaku fra albanske Dinamo Tirana, Jon Masalin fra Notodden, Håkan Malmström fra svenske Brommapojkarna og Adem Güven fra Raufoss.

Plaku var på prøvespill hos Vålerenga i fjor sommer, og spilte en omgang i treningskampen mot Raufoss, uten å imponere nok til å få kontrakt. Han har kun spilt en cupkamp for HamKam så langt.

Ser man bort fra Førsund, som har spilt alle seriekamper for HamKam i år, er det Güven som må sies å være den av nykommerne som har imponert mest så langt, til tross for at han kun har spilt fire kamper. Spesielt i kampen mot Strømsgodset viste den tidligere Raufoss-spilleren seg som en giftig kantspiller.

Karantener
Vålerenga:
Ingen
HamKam: Juha Pasjoa (3 gule kort)

Skadesituasjonen
Kjetil Wæhler gikk av banen etter 50 minutter i søndagens kamp mot Lyn etter å ha fått en smell i hodet grunnet Kim Holmens unødvendige albue.

- Kjetil fikk en liten hjernerystelse mot Lyn, men trente for fullt onsdag og blir dermed friskmeldt til torsdag, sier Vålerengas fysioterapeut Morten Johansen til vif-fotball.no.

Også Freddy dos Santos gikk av banen før slutt grunnet litt småplukk.

- Freddy sleit litt med den høyre lysken, men også med han regner jeg med at det går fint å spille kampen mot HamKam, sier Johansen.

Verre er det med Daniel Fredheim Holm og Ronny Johnsen, som begge er usikre foran kampen.

- - Daniel har en skade i foten som setter han utenfor i dag. Selv om andre medier melder noe annet er det ennå ikke stilt en endelig diagnose og vi må vente noen dager før vi kan anslå hvor langt skadeavbrekket blir, forklarer Johansen.

- Ronny sliter med en akillessene og har også vært til undersøkelse og behandling. Også med han må vi vente til nærmere kampen før vi sier noe mer.

Mohammed Fellah og Lars Iver Strand er fortsatt uaktuelle for kamp, som tidligere rapportert.

SISTE OPPGJØR:Vålerenga – HamKam 0-0, 1.oktober 2006 på Ullevaal, 13.981 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (I Oslo): 9-3-3, målforskjell 33-16
INNBYRDES OPPGJØR (Totalt): 17-5-8, målforskjell 57-34
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 5-0 (16.mai 1983 på Bislett og 5.mai 1997 på Bislett(1.divisjon))
STØRSTE HAMKAM-SEIER: 2-0 (7.oktober 1979 på Hamar) og 3-1 (10.april 2005 på Hamar)
(Kilde kampstatistikk: nifs.no)

Kampreferat siste tre kamper:
Lyn – Vålerenga 2-0
Vålerenga – Bodø/Glimt 0-0
Brann – Vålerenga 1-0

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar