Gå til sidens hovedinnhold

Fredriksen i indisk trøbbel

Et av John Fredriksens produksjonsskip kan bli arrestert i India.

John Fredriksens boreselskap, Seadrill, har havnet i en heftig krangel med de indiske partnerne og de indiske myndighetene etter å at produksjonsskipet Crytal Sea forlot Mumbai med kurs mot golfen i Oman.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge dokumenter og brev som UpstreamOnline har kommet over er det i verksatt tiltak for å arrestere skipet etter at Crystal Sea ulovlig forlot havnen i Mumbai. Det er det indiske sjøfartsdepartementet og det statseide Oil & Natural Gas Corporation (ONGC) som sammen skal har begjært arrestasjonen.

Driftsdirektør Alf Thorkildsen i Seadrill bekrefter overfor Upstream at fartøyet har seilt Mumbai, men avdramatiserer sitasjonen som en normal disputt i forbindelse med kansellering av en kontrakt og er innstilt på å løse problemet med de indiske myndighetene raskt. Crystal Sea har ligget for anker i Mumbai siden mai 2006 i påvente av å få et stigerør før fartøyet kan begynne på en femårig charteravtale med ONGC til å produsere olje i det nordlige feltet i Bombay.

Kontrakten var mellom Seadrills datterselskap Golden Dream Shipping og den indiske partneren Discovery. Ifølge avtalen mellom partene ville Seadrill få 76.000 dollar i dagrate, mens Discovery ville få rundt 20.000 dollar om dagen.

Thorkildsen sier til UpstreamOnline at ONGC senere kansellerte avtalen etter å ventet lenge på at skipet ble klart. Seadrill-direktøren mener kontrakten mellom Golden Dream og Discovery har blitt kansellert , men legger til at det er uenighet i forbindelse med kanselleringen mellom Seadrill og Discovery.

- Vi er sjokkert og bekymret over de uetiske handlingene til en internasjonal gruppe av en slik størrelse og et slikt rykte, heter det i en kommentar fra Discovery, ifølge Upstreamonline.

De indiske myndighetene skal ifølge Discovery overveie å reagere mot overtrederne.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien