Gå til sidens hovedinnhold

Fredriksen taper på finanskrisen

Har tapt 46 prosent av formuen.

Søndag slipper Sunday Times hele listen over de 1000 rikeste personene i Storbritannia, og en emigrert John Fredriksen med kypriotisk pass og tilholdssted i London havner høyt oppe på listen.

NA24 - din næringslivsavis

Fredriksen, som er verdens største tankreder med selskaper som Frontline, holder seg oppe blant de ti rikeste.

Faller tilbake
I år har han falt tilbake én plass.

På listen over de rikeste i Storbritannia er også den norske rederen John Fredriksen. Ifølge oversikten har rederigiganten mistet 46 prosent av formuen det siste året.

Han står oppført som Storbritannias 9. rikeste mann.

I listen for 2007 ble Fredriksen verdsatt til 3500 millioner pund, eller om lag 35 milliarder kroner. I 2008 ble Fredriksen verdsatt til 4,6 milliarder pund, ellero om lag 45 milliarder kroner.

Nå har han om lag 25 milliarder kroner å rutte med.

Herskapsvilla i London
Sunday Times fremhever at hans investeringer i Frontline er verdt 600 millioner pund. Fredrikse har mottatt om lag 500 millioner pund i dividende siden 2003, skriver Sunday Times.

John Fredriksen er verdens desidert rikeste nordmann, men har ikke norsk pass. Fredriksen emigrerte for flere år siden til Kypros, men bor i London.

John Fredriksens London-base er en herskapsvilla på historisk grunn i den fasjonable bydelen Chelsea. Den dyreste boligen noensinne kjøpt av en nordmann.

Forbes mer beskjedne
Fredriksen var gift med tannlege Inger Astrup Fredriksen, som døde av kreft i 2006. De er foreldre til tvillingene Kathrine og Cecilie. De to døtrene er også i ferd med å få innpass i Fredriksen-imperiet. Fredriksen er hovedeier i blant annet tankrederiet Frontline, oppdrettselskapet Marine Harvest og riggselskapet Seadrill.

John Fredriksen ble der også anslått til å være Norges rikeste mann på Forbes liste, men havnet på en 132. plass med en formue på fire milliarder dollar, eller i underkant av 30 milliarder kroner.

Her er toppen
Storbritannias rikeste blir anslått til å være Lakshmi Mittal med familie. Mittal er en indisk forretningsmann, som leder det multinasjonale selskapet Arcelor-Mittal - en sammanslutning av franske Arcelor og Mittal Steel. Det var Mittals far som grunnla sistnevnte. I dag er selskapet verdens overlegent største stålprodusent.

Sunday Times anslår Mittals formue til 10,8 milliarder pund, eller knappe 100 milliarder kroner.

Chelsea-eier Roman Abramovich inntar andreplassen også i år, med en formue på 7 milliarder pund, eller knappe 70 milliarder kroner.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken