(SIDE2): I Valentines-gave i februar kjøpte Hedda (12) en melkesjokolade til sin utvalgte klassekamerat Øyvind (12). En søt gave i seg selv, men han fikk mer enn bare en sjokolade.

Inne i pakken lå det også en av Freias Gullbilletter, som ga inngang til Drømmedagen som ble arrangert lørdag.

Drømmedag
Skolekameratene var to av de vel 120 som var gjester på Drømmedagen hos Freia - grillbuffet, levende musikk, omvisning - og selvsagt så mye godteri de kunne bære. Nesten.

I ekte Willy Wonka-stil hadde Freia gjemt 100 gullbilletter i tilfeldige sjokoladeplater, i tillegg til at noen ble delt ut i konkurranser. De som fant billettene kunne ta med en ledsager, og lørdag var det rene 17. mai-stemning i Freia-lokalene.

Hedda og Øyvind fra Stavanger koste seg med nonstop-is i sola da Side2 pratet med dem om hvordan det hele gikk til at de begge endte på Drømmedagen.

- Jeg valgte å gi han en melkesjokolade, for jeg tenkte at det var en helt vanlig, norsk sjokolade alle kan like, sier Hedda, som hadde lagt sjokoladeplaten på pulten til Øyvind, sammen med et kort, men uten skrive hvem den var fra.

- Jeg lurte på hvem som hadde gitt den til meg, men jeg skjønte raskt at det var Hedda. Hun var den eneste av jentene som gjemte seg, sier Øyvind.

Og selv om det egentlig bare var Øyvind som skulle få reise til Oslo, fikk også Hedda lov å være med da Freia hørte om den romantiske historien.

- De ringte og lurte på om jeg ville komme jeg også, og det ville jeg jo.

Men noe mer enn venner er de to ikke blitt.

- Nei, vi er ikke kjærester. Men vi er veldig gode venner, smiler de.

Spiser mest
Nordmenn ligger på verdenstoppen når det kommer til sjokoladespising, og helt øverst troner Melkesjokoladen, som den desidert største favoritten.

- 11 prosent av all sjokolade vi spiser, er melkesjokolade, sier markedsansvarlig Nina Skotte - som selv har den brune sjokoladeplaten som personlig favoritt.

Hun forteller også at det stadig er nye smakstrender, som salt eller chili.

- Salt er blitt veldig stort i Norge, og det har spredd seg til Europa. Her hjemme er chili litt mer fremmed for oss, men større i utlandet. Det som slår an, er stort sett ikke så radikale ting.

Har du derimot egne ønsker om smak, er det fritt fram å tipse sjokoladeprodusenten.

Kvalme og fornøyde
- Vi er kvalme nå. Uansett hvor vi går, så er det sjokolade. Vi har spist sjokolade i hele dag.

Venninnene Henrikke og Martine fra Kongsvinger ser uansett svært fornøyde ut, der de vises om i Freias produksjonslokaler på Grünerløkka i Oslo.

- Det har vært en kjempebra dag. Litt lærerikt også, blant annet har vi fått masse historie om sjokolade og hvor den kommer fra, sier Martine.

- Og hva sjokolade faktisk lages av. Det er ikke så mange tilsetningsstoffer, som jeg trodde, tilføyer Henrikke.

Og som avslutning på dagen lanserte like godt Freia sin nye sjokoladeplate. Det har vært avholdt konkurranse på Freias facebookside, og den nye melkesjokoladen med luft heter Boble.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!