(Bergensavisen:) – Det er et forholdsvis enkelt regnestykke. Ut i fra dagens markedsverdi er gullbaren ikke verdt mer enn 14.500 kroner, sier kommunikasjonssjef i Gulladam, Daniel Sellevoll til BA .

Ikke i nærheten

Freia har i disse dager en kampanje på sine melkesjokolader. Tre personer får muligheten til å vinne en gullbit produsert av David-Andersen.

At Freia anslår verdien til å være 55.000 kroner har fått gulleksperter til å reagere.

Ifølge Sellevoll veier gullbiten mellom 80 og 100 gram og er av 14 karat gull. Med dagens internasjonale priser gir det en markedsverdi langt under det Freia oppgir.

– Man vil aldri kunne selge denne for eksempel på Finn.no for 55.000 kroner, sier han.

Samleobjekt

Kommunikasjonssjef i Montelez International, Celin Huseby sier at David-Andersen har fått gullbiten taksert til en forsikringsverdi av 55.000 kroner.

Det betyr at dersom man vinner gullbiten følger det med et takseringsbrev, og man vil ifølge Freia kunne forsikre gullbiten for 55.000 kroner.

– Dette er et samleobjekt som ikke er ment til omsmeltning. Samleverdien i tillegg til produksjonskostnader gjør at vi har fått denne verdien, sier hun.

Sellevoll er helt uenig.

– En slik gjenstand må prises utifra hva vinneren får igjen for å selge den. En gullbarre har sin verdi utifra gullinnhold, ingenting annet, sier han.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN HER