Gå til sidens hovedinnhold

Frem fra Helvete

Turboneger er igjen klar for verden og Metallica. Mandag ble de overmannet av fans. Les stort intervju og se bildene.

(SIDE2:) Han ser da uforskammet opplagt ut den godeste Hertis når han kommer hastende til vårt møte på en utekafé i Oslo, men så har da også hans alter ego Hank von Helvete og Turboneger nettopp kommet fra England der de spilte for 40.000 mennesker midt på blanke formiddagen på Download Festival.

BILDER: Se Turbo møte fansen nederst i saken

Metalliske venner
I juli varmer de opp for sine venner Metallica på Valle Hovin, etter at James Hetfield under Turbos konsert i Roskilde erklærte at han hadde alle platene til bandet.

Etter det har de møttes flere ganger.

Det gjør ikke bandet spesielt hovne av den grunn.

- Vi er ulike størrelser i ulike land. Det er sunt for den mentale helsa i bandet å spille for null kroner på en liten klubb ett sted for så å være internasjonale stjerner i arenastørrelse i andre land, sier Hertis.

Damefri sone
Selvfølgelig hadde det vært behagelig for gruppa å bli så etablerte at de kunne spille tre måneder i året og så konsentrere seg om familiene de alle har skaffet seg de siste årene.

- Det blir nok noen sure koner, men vi vil ikke ha den Yoko Ono-faktoren på turné. Man tar jo ikke med seg kona på jobben, sier Hertis.

Nedslagsfeltet til Turboneger har etter jevn jobbing blitt både bredt og variert.

- Vi sier som det ble sagt om punk. Det er den smarteste gutten og den dummeste gutten i klassen som liker oss. Og de finner hverandre gjennom musikken, sier Hertis.

Etter pausen på fire år har pilen bare pekt oppover for bandet med de besnærende medlemmene Happy Tom, Pål Pot Pamparius, Rune Rebellion, Euroboys og Chris Summers.

Turbonegers norske datoer

6/22 - Rådhusplassen 07, Oslo

6/23 - Sankthansfest, Jevnaker

6/29 - Hell Music Festival

7/02 - Quart Festival

7/10 - Valle Hovin Stadion

7/14 - Staven Festival

7/19 - Bukta Festival

8/04 - Festidalen

- Pausen gjorde at alle fikk en sjanse til å se det hele utenfra og ønske aktivt å være med i bandet. Sånt sett kom det jo noe bra ut av det, sier han.

Ikke noe tull
Med det nye albumet «Retox» ute i dag, mandag, er Norge og verden klar for nye sprell fra et band som verken er redd for å spøke med seg selv i låter som «Hell Toupée» eller «What Is Rock!?» der rockemusikk blir plassert der solen ikke skinner for å si det sånn.

Enkelte synes nok den teksten er litt drøy, men hva med det Hertis påstår er låten for jentene, «Stroke the Shaft»?

Bandet murrer imidlertid over at noen av anmeldere i de store dagsavisene fremdeles ser det som sin misjon å plassere dem i kategorien tulleband.

- Rock i Norge skal være så reelt. Springsteen og rutete skjorte. Våre referanser er det motsatte – Alice Cooper, David Bowie og New York Dolls. Rock skal være fra en annen planet. Publikum skal overhode ikke identifisere seg med oss, sier Hank von Helvete.