Gå til sidens hovedinnhold

Moteukas billigste

Det er ikke bare dyre designerplagg å se under Oslo Fashion Week.

(SIDE2): Bruktkjeden Fretex vil også være representert på catwalken under åpningen av Oslo Fashion Week mandag.

//LES MER OM MOTE HER//

Trendanalytikere spår at gjenbruk vil være en av de store trendene i tiden som kommer. Med second hand kan man finne sin individuelle stil og samtidig spare både miljøet og lommeboka.

Hva er «in» når det gjelder second hand?
- Akkurat nå er det 50- og 80-tallsstilen som er det hotte, sier stylist i Pudder Margrethe Gilboe til Side2.

Margrethe har ansvar for gjennomføringen av visningen, og hun har lang erfaring i bransjen. Hun har blant annet jobbet med HKH Mette-Marits garderobe.

Har du noen nybegynnertips til second hand-noviser?
- Ja, det er en fordel å ha god tid når man skal handle brukt og ta seg tid til å prøve masse. Ofte er plaggene sortert etter farge, så la gjerne impulsene styre først og bare plukk alt det man synes er fint før man så gjør et utvalg. Second hand handler ikke om å kjøpe Bik Bok fra i fjor, poenget er at man kan finne kvalitetsplagg som virkelig er skatter. Kåper og ytterplagg fra 40- og 50-tallet for å ta et eksempel, samt bluser og kjoler.

- Det begynner nå å etablere seg en del spesialiserte vintagebutikker i Oslo blant annet, hvor man fører klær fra bare ett tiår - 80-tallet eller 40-tallet for eksempel. Vintage (brukes om klær som er eldre enn 25 år, journ.anm.) er jo ofte av noe høyere kvalitet enn øvrige bruktklær.

Stylet Mette-Marit
Margrethe har tidligere jobbet som stylist for Mette-Marit. Hun tror gjerne gjenbrukstrenden vil nå kongehuset:

- Jeg tror gjerne Mette-Marit kunne kledt seg i second hand, om plaggene er fine nok. Det håper jeg da inderlig, ler Margrethe. Som type tror jeg hun ville like det.

Tar Valentine’s på forskudd
Temaet for Fretex’ visning under moteuka er kjærlighet. Merket vil formidle kjærlighet til mennesker og miljø gjennom praktisk gjenbrukshandling.

- Vi foregriper Valentine litt og lar visningen være preget av rødtoner, hjertebank og varme følelser, sier Katarina Grønmyr, prosjektleder i Fretex Redesign Prosjekt i en pressemelding.

Plaggene som vises på catwalken vil bli å finne i utvalgte Fretex-butikker.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken