Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal TVNorge gjøre det samme

- Vi er både imponerte og glade på TV3s vegne, sier kanalen som lanseres sitt eget bakeprogram.

(SIDE2): Etter at det såkalte bake-TV-formatet har gått sine seiersrunder på ulike kanaler verden over, introduserte TV3 tidligere i år en norsk versjon av realitykonseptet - og det med stor suksess.

Søndag så 243.000 at Ida Gran-Jahnsen (25) bakte seg inn til en seier i «Hele Norge Baker», Dette er en andel på 26,8 prosent blant seere mellom 15 og 50 år i snitt. Dermed var TV3 Norges største tv-kanal i denne målgruppen da finalen var på lufta. På det meste var 315.000 seere innom finalen.

- Hele Norge baker har vært en kjempesuksess for oss. Vi hadde en målsetting før sesongen å skape bakefeber i Norge, og det har vi klart. Engasjementet rundt Hele Norge baker har vært fantastisk, og programmet leverer gode andeler og treffer klokkerent mot våre moderne unge, voksne målgrupper. Vi skal snart starte innspillingen av sesong to, og interessen blant kommende deltakere har vært stor. Vi har kunnet plukket deltakere fra øverste hylle og kan love mange spennende personligheter og dyktige amatørbakere. Vi gleder oss til å servere sesong to til våre seere, sier programdirektør Åse Bendiksen i TV3, til Side2.

- Imponerte og glade på TV3s vegne
Nå tar FEM opp kampen med TV3 ved å introduserer sin egen versjon av bakekonseptet. Programmet har fått navnet «Kakekrigen».

- Vi har lenge hatt suksess med internasjonale bakeformater på FEM, og nå mener vi at tiden er inne for å rigge til en liten kakekrig i det norske fjernsynskjøkkenet, sier Nina Lorgen Flemmen, programsjef for FEM i en pressemelding.

Fra før har kanalen sendt både «Cupcake-krigen», «Søte fristelser» og «Nigellas kjøkken», men nå satser kvinnekanalen på en egenprodusert bakestripe hvor norske bakeamatører skal få måle melis, sukker og krefter mot hverandre.

- Vi er både imponerte og glade på TV3s vegne over det de har fått til med «Hele Norge baker». På våre kanaler har denne typen programmer gått svært bra. Det er økende etterspørsel etter flere fristende, norske TV-programmer. Vi tror vi kan dempe søtsuget med Kakekrigen, sier Lorgen Flemmen.

- Damer digger menn som baker
Kakekrigen skal gå fra mandag til torsdag høsten 2013. Deltakerne blir bedømt av to profesjonelle bakere, og programleder Fridtjof Nilsen er til stede for emosjonell støtte og prøvesmaking.

- Jeg gleder meg sykt mye til å jobbe med «Kakekrigen». Jeg er veldig opptatt av å lage god mat fra bunnen av, og jeg tror jeg kommer til å ha utrolig mye å lære av både deltakerne og dommerne, sier Nilsen, som håper å se mange menn i søknadsbunkene til høstens program.

- Baking sliter med et ufortjent dårlig rykte. Mange tror at det tar masse tid og blir mye søl, men det stemmer ikke. Det skal vi bevise. Det er altfor få menn som baker, og det er ikke rettferdig at jentene skal ha all moroa. Damer digger menn som baker.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken